Ви тут:

На Полтавщині стартує новий туристичний проект

Новий проект “Гастрономічна гостинність Полтавщини” знайомитиме полтавців та гостей міста з гастрономічними принадами області та мальовничими місцями.

Про це повідомив директор Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації Сергій Марчишинець під час наради щодо підготовки до туристичного фестивалю „Гастрономічна гостинність Полтавщини” в рамках заходів до Дня Європи. 

“Це комплексний проект. У його рамках ми намагатимемося популяризувати нашу область. Полтавці та гості міста матимуть змогу скуштувати різні смаколики, розроблять відповідні туристичні маршрути, щоб залучити певні туристичні потоки. На фоні подій, що відбуваються в країні такий захід повинен об’єднувати та зміцнювати всіх нас. Давати розуміти, що ми в першу чергу відкриті для всіх і Полтавщина гостинний край”, – сказав Марчишинець.

Як зазначила начальник управління з питань туризму і курортів Департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Лариса Оніщук до фестивалю планують залучити певні делегації та національні меншини. Розроблять туристичні маршрути до яких ввійдуть відомі полтавські пивоварні. Для всіх охочих проведуть майстер-класи з виготовлення вареників та галушок.

“Ідея провести такий фестиваль виникла, коли ми були в Львові на конференції. Львів має свої гастрономічні бренди, наприклад відома на весь світ львівська кава. А ми славимося галушками. Ще львів’яни визначають нас як основних конкурентів саме в гастрономічних принадах”, – сказала Оніщук.

Зокрема, у межах проекту будуть видавати поліграфічну продукцію, яка знайомитиме полтавців із відомими гастрономічними брендами. Також передбачається й комплекс культурно-мистецьких заходів, майстер-класи відомих народних майстрів. Діятимуть тематичні виставки.

Наразі над розробкою комплексу заходів розпочали працювати відповідні підрозділи ОДА, культурно-мистецькі заклади міста та готельні установи.

Початок реалізації заходів у межах проекту “Гастрономічна гостинність Полтавщини” запланували на 16 травня День Європи на Театральній площі.

Перейти до вмісту