Ви тут:

Полтавський УДАР підбив підсумки своєї роботи за минулий рік

Фото_Іщейкін(1)Полтавський УДАР підбив підсумки своєї роботи за минулий рік. Про діяльність “Удару” розповів координатор Полтавських УДАРівців – народний депутат України – Костянтин Іщейкін. Він детально прозвітував про виконану та заплановану роботу Партії та депутатів Верховної Ради України.

“Минулоріч українське суспільство зробило історичний вибір – підтримало та захистило курс на європейську інтеграцію. Євромайдан, революція Гідності, мільйони громадян вимагали рішучого оновлення країни. Партія «УДАР», її активісти відстоювали демократичні цінності, утвердження справедливості, оновлення країни, влади. Завдяки нашій принциповій та послідовній позиції Партії «УДАР» в Україні провели дострокові Президентські та Парламентські вибори. До нового складу Верховної Ради України обрали 40 представників Партії УДАР, а на Полтавщині, обрали  3-х мажоритарників  представників Удару”, – сказа Іщейкін.

 Як зазначив нардеп, за підтримки громади обрали нового голову Полтавської обласної ради – Петра Ворону. За його ініціативи були поломані корупційні схеми в комітетах облради, в рази зросла фінансова допомога територіальним громадам від видобувників нафти та газу, був підписаний меморандум між всіма владними структурами про захист прав сільгоспвиробників Полтавської області. Робота ради стала прозорою та відкритою. Запроваджена онлайн-трансляція сесійних засідань обласної ради та багато іншого.

Значний внесок ударівців і в роботі над основним фінансовим документом України — бюджетом. Зокрема УДАР забезпечив максимальне наповнення бюджету за рахунок олігархів, монополістів та крупного бізнесу, а не за рахунок простих людей. Також новим бюджетом передбачено значне скорочення витрат на державний апарат.

“Депутати-ударівці відстояли інтереси вчителів, медиків, пенсіонерів та інвалідів. Звичайно є багато незадоволених бюджетом, навколо нього багато критики і спорів. Україна зараз переживає нелегкі часи.

“Головне – бюджет є. Колапсу не буде. Працівники культури, освіти, науки, правоохоронних органів, та інших бюджетних установ, організацій, підприємств вчасно отримують заробітну плату, фінансове забезпечення”, – сказав Іщейкін

За його словам цей рік стане вирішальним у запровадженні та здійсненні реальних змін в Україні. Головною рушійною силою має стати малий та середній бізнес.

Наразі в комітетах розглядається ряд законопроектів, направлених на створення умов для стабільної роботи приватних підприємців, зміцнення середнього класу. Серед них: заборона та скорочення кількості перевірок, ліквідація та реорганізація контролюючих органів, зменшення податкового тиску тощо. Верховна Рада переважною більшістю голосів прийняла закон про зняття заборони на продажу м’ясо-молочної продукції, вирощеної селянами”, – сказав Іщейкін.

Водночас важливими є законопроекти реформування системи судочинства виборність суддів, подальший розвиток інституту присяжних засідателів, прокуратури і міліції. Міністр соціальної політики (УДАРівець) вніс пропозицію провести пенсійну реформу, в якій зокрема передбачається встановлення пенсійного віку для жінок – 55 років. Невідкладна й реформа медичної галузі: впровадження страхової медицини, ефективної медичної допомоги, доступності лікарських препарат. Депутати-ударівці вже зробили перші кроки в даному напрямі: відмінили ліцензування в Україні закордонних медичних препаратів.

Щодо перспектив на майбутнє, за словами Іщейкіна, партія УДАР вважає необхідною умовою корінних змін усіх сфер суспільного життя – підвищення ролі місцевого самоврядування. Цього можна досягти змінивши відповідним чином виборче законодавство.

“Наша політична сила вимагає і пропонує проведення місцевих виборів, формування виконкомів, ліквідацію місцевих державних адміністрацій. Для цього потрібно внести зміни в конституцію України, створити якісно нове виборче законодавство, провести адміністративно-територіальну реформу”, – сказав Іщейкін.

Партія УДАР з перших днів війни брала активну участь у волонтерській та військовій діяльності: сотні членів Партії добровільно мобілізувалися на фронт. Наразі створюється волонтерський центр допомоги.

 “Всі наші дії можуть мати успіх якщо ми припинимо війну на Сході. Тому Полтавська обласна організація УДАРу продовжує надавати активну допомогу нашим воїнам. Для цього ми створюємо волонтерський центр. Координатор Олег Перепелиця. Контактний телефон: (0532) 50-99-50”, – сказав нардеп.

 

Перейти до вмісту