Ви тут:

Новий начальник ГУ Держземагентства Полтавщини розповів про свою роботу на посаді

В.о. начальника ГУ Держземагентства України у Полтавській області Ярослав Сколота, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповів про проблеми галузі, у якій працює.

“Проблема галузі у тому, що багато земельних ділянок обробляються “самозахватом”. Проте, спільно з головою ОДА, ми розпочали їхню інвентаризацію. Це буде не так легко зробити. Бо багато хто не показує цю землю, проте обробляє її, не сплачуючи орендну плату. Через це немає надходжень до обласного бюджету. Це одна з найголовніших проблем”, – повідомив Сколота.

Він також розповів, що за 2014 рік з приводу земельних заяв  сільськогосподарського призначення було надано і передано у користування 857 земельних ділянок.

“До ГУ надійшло 222 клопотання стосовно надання земельних ділянок учасникам АТО, з яких 159 уже задоволені. З чотирьох зверненнь надали відмову у зв’язку із тим, що не не було вільних земельних ділянок у тому місці, де учасники АТО їх просили, проте їм запропонували ділянки в інших місцях”, – зазначив Сколота.

Перейти до вмісту