Ви тут:

Сільську бібліотеку на Лубенщині перетворять на сучасний інформаційний центр

Березотіцьку сільську бібліотеку-філію, що на Лубенщині в числі 25 сільських бібліотек України відібралидля участі у проекті через відкритий конкурс. Вона стала переможцем соціального проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір» Всеукраїнська громадська організація «Українська бібліотечна асоціація» у вересні 2014 року оголосила про початок реалізації неприбуткового соціального проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір» за фінансової підтримки Фонду «Монсанто».

Про це повідомили в Лубенській РДА.

Проект, що став переможцем міжнародного грантового конкурсу Фонду, спрямований на перетворення 25 сільських бібліотек на сучасні інформаційні центри. Він триватиме з 01 вересня 2014 р. по 31 серпня 2015 р. у п`яти областях України: Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Полтавській та Черкаській. Загальний обсяг фінансування проекту – 2,4 млн. гривень, з яких 1,8 млн. гривень надійде від Фонду «Монсанто».

Проект «Бібліотека – громада: відкритий простір» передбачає обладнання сільських бібліотек комп’ютерною та офісною технікою, організацію доступу до Інтернету, поповнення бібліотечних фондів книгами та періодичними виданнями. У грудні 2014 р. на базі Головного тренінгового центру для бібліотекарів УБА (м. Київ) сільські бібліотекарі пройдуть перший 5-денний тренінг, на якому навчаться або удосконалять свої навички користування комп’ютерною технікою, ефективного використання інформаційних ресурсів та сервісів Інтернету, надання нових послуг фермерам та працівникам сільського господарства.

Загальною метою проекту є створення сучасних центрів суспільної активності заради розвитку місцевих громад.

Перейти до вмісту