Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На конкурс розвитку територіальних громад полтавці подали 70 проектів

Цьогоріч на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області подали 70 проектів із 23-х районів області.

Про це повідомили на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.

Найбільшу кількість проектів представлено: від Лохвицького району – 11, Чорнухинського – 8 та Оржицького – 7.

У поточному році у конкурсі не взяли участь територіальні громади з Глобинського, Машівського та Новосанжарського районів. Проекти стосуються будівництва (реконструкції) вуличного освітлення – 15, впровадження енергозберігаючих технологій на об’єктах соціальної сфери – 15; будівництва (реконструкції) системи водопостачання та водовідведення в населених пунктах – 5; ремонту (реконструкції) об’єктів соціальної сфери – 29; благоустрою (упорядкуванню) територій населених пунктів – 6. У конкурсі беруть участь: 48 сільських рад, 5 міських рад міст районного значення, 4 селищні ради, 12 районних рад; 1 міська рада міста обласного значення.

Загальна вартість поданих у нинішньому році на обласний конкурс проектів склала 7,8 млн. грн., у тому числі співфінансування з боку обласного бюджету становить 2,2 млн. грн.

згідно з інформацією головного розпорядника коштів конкурсу – Департаменту фінансів облдержадміністрації – у поточному році обласна рада не матиме можливості профінансувати конкурс у заявленому обсязі. Тому переможцями будуть визначені тільки ті територіальні громади, які повністю виконають умови конкурсу. На даний час проводиться експертна оцінка проектів.

Разом із тим, органам місцевого самоврядування Полтавщини запропоновано долучитися до участі у міжнародних конкурсах та проектах: проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», Швейцарсько-Українському проекті «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, проектах Ради Європи та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Перейти до вмісту