Ви тут:

На Лубенщині офіційно проживає понад 300 переселенців

переселенціЛубенський район продовжує приймати переселенців зі сходу України та Криму. Таких на території району зареєстровано 321 особа, з них 92 дитини. З часу проведення антитерористичної операції та тимчасового поселення на території району осіб з числа переселенців 109 громадян вже повернулося додому.

Про це Новинам Полтавщини повідомив перший заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус.

“Впершу чергу ми намагаємося робити все, щоб вони не відчували себе чужими, намагаємося створити їм сприятливі умови. Всі вони або винаймають житло, або проживають у родичів. Проблем із житлом у переселенців немає: Громадські організації: Спілка жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Товариство Червоного Хреста ,сільськогосподарські підприємства, окремі громадяни надають допомогу, збирають продукти й одяг для потреб переселенців. П‘ятеро осіб купили в нас будинки — це здебільшого пенсіонери”, – сказав Дзус.

На початку вересня спеціалісти Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інспектували всі школи, у яких навчаються діти-переселенці з метою вивчення процесу адаптації учнів у нове середовище та їх відвідуваність занять. З боку керівництва шкіл нарікань немає. Говорять, діти дуже старанні, відповідальні й швидко знайшли спільну мову з однолітками.

Перейти до вмісту