Команда Полтавської ОВА бере участь у Європейському регіональному саміті шкільного харчування
Команда Полтавської ОВА бере участь у Європейському регіональному саміті шкільного харчування
Шкільне харчування – більше ніж страви з оновленого меню. Це втілення комплексної реформи, місія якої – сформувати здорові звички у дітей, модернізувати застарілі харчоблоки та їдальні, підвищити кваліфікацію кухарів. Вона стартувала в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Про це повідомили у Полтавській ОВА.
У Києві відбувається Європейський регіональний саміт шкільного харчування. Його наша країна приймає вперше як учасниця міжнародної Коаліції шкільного харчування. На заході представили український досвід та результати, яких вдалося досягти навіть у складних умовах війни. Саміт зібрав широке коло однодумців із понад 20 країн: українських та іноземних урядовців, представників міжнародних організацій і посольств. До саміту долучилася і команда Полтавської ОВА, зокрема заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген Кончаковський.
На обласному рівні працюють над тим, аби діти отримували найкраще. У межах реформи з початку року понад 400 працівників шкільних їдалень підвищили кваліфікацію. Навчання відбувається на базі регіонального кулінарного хабу в Кременчуці. Про це розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
«Не припиняємо процес осучаснення харчоблоків. Аби покращити умови для приготування страв у закладах шести громад, Полтавщина отримала понад 91 млн грн державної субвенції. Крім цього, діє регіональна програма “Дітям Полтавщини – якісне харчування”, – зазначив Філіп Пронін. – Разом формуємо культуру здорового, якісного і корисного харчування».