У Полтаві презентували виставку Олени Зозулі

Новини Полтавщини

schedule
2024-06-08 | 17:44h
update
2024-06-08 | 15:52h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Культура Суспільство 
У Полтаві презентували виставку Олени Зозулі
У Полтаві презентували виставку Олени Зозулі

Полтавський літературно-меморіальний музей І.Котляревського у калейдоскопі ювілейних виставкових проектів з нагоди 255-річчя І.П.Котляревського презентує мистецький проєкт Олені Зозулі «Скарби». Художниця живе та працює в Полтаві.

Творить у техніці живопису та каліграфії, іконопису. Член національної Спілки художників України (2021). Протягом свого творчого шляху Олена Зозуля взяла участь більш ніж у 50-ти виставках. Незабутніми були персональні виставки у цьому ж музеї «Прогулянка з Матіссом, або серпневі сни (2019) та «Мій 2020».
Живопис її сповнений легкістю буття, піднесеною свіжістю і філософською рефлексією. Майстерність і глибина дозволяють авторці відкрити завісу таємниці людської душі, через вільне експресивне бачення природних пейзажів, витончених натюрмортів та портретів. Контраст ранку і ночі, спекотного дня та дощового вечора, піднесеність і велич гір, пагорбів і рівнин всіх відтінків і кольорів дають можливість розширити горизонти сприйняття і показати у буденному піднесене.

Advertisement

Цьогоріч Олена Зозуля вражає і дивує новим мистецьким проектом у жанрі тотальної інсталяції, де вона
запрошує глядачів зануритись у світ своєї естетики та комфорту. Інсталяція «Скарби Зозулі» складається із універсальних творів, що поєднують у собі різні види мистецтва. Глядач у буквальному значенні може увійти до створеного художницею світу, побачити його з середини, відчути і стати його частиною.Виставковий простір музею Івана Котляревського перетворився на простір майстерні художниці – це як місце зустрічі, поєднання праці та відпочинку.

Виставкова зала музею стала мішаниною усього важливого для експозиціонерки, щоб глядач потрапив у розмитий в часі простір «Скарбів Зозулі». Художниця інтегрує свій фантазійний естетичний всесвіт у стіни виставкового простору музею І.Котляревського. Тож чекаємо кожного охочого відвідати виставку щодня, без перерви та вихідних до 3 липня за адресою проспект Віталія Грицаєнка, 18, м.Полтава.

Марина Голубнича
Фото – Артем Мороз

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
08.06.2024 - 17:46:18
Privacy-Data & cookie usage: