Refresh

This website np.pl.ua/2024/06/u-dykanskiy-hromadi-provely-tvorchyy-zvit-amatorskykh-kolektyviv/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Диканській громаді провели творчий звіт аматорських колективів

У Диканській громаді провели творчий звіт аматорських колективів

У Диканському селищному будинку культури провели творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Диканської громади у межах обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі».

Про це повідомила Полтавська ОВА.

Він присвячений 255-річчю від дня народження класика нової української літератури І.П. Котляревського та організований Полтавським обласним Центром народної творчості та культурно-освітньої роботи за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА.

У концерті звітували 12 аматорських колективів, 166 талановитих учасників з Диканського селищного, Великобудищанського, Великорудківського та Стасівського – сільських будинків культури. Аматори Диканської громади, об’єднані повагою і любов’ю до традиційного народного мистецтва України, презентували звіт, проведений відповідно до написаного тематичного сценарію у жанрі театралізованого концерту.

Весільний обряд презентував народний аматорський фольклорний ансамбль «Берегиня» Великобудищанського сільського будинку культури.

8 «народних» і 3 «зразкових» аматорських колективи Диканської громади підтверджували почесний статус. Обласна атестаційна комісія з присвоєння, підтвердження та позбавлення звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» у складі працівників Полтавського ОЦНТ КОР та Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя дала високу оцінку творчим досягненням, активній мистецькій діяльності та виховній роботі колективів, які мають почесні звання. Мистецький захід був благодійним.


Перейти до вмісту