Refresh

This website np.pl.ua/2024/06/shakhrai-oshukaly-poltavtsia-mayzhe-na-25-tys-hrn/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Шахраї ошукали полтавця майже на 25 тис грн

Шахраї ошукали полтавця майже на 25 тис грн

На Полтавщині поліцейські продовжують фіксувати факти шахрайства за схемою «Друг просить у борг». Суть цієї схеми полягає у поширенні фіктивних повідомлень в різних месенджерах від начебто знайомих або близьких людей, які просять терміново скинути гроші на картку.

Про це повідомили у ГУ НП в Полтавській області.

“Минулої доби жертвами фішингових атак стали двоє жителів обласного центру. Під приводом позичити грошей в борг громадяни перерахували шахраям близько 25 тисяч гривень. За даними фактами слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, розпочаті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження тривають оперативно-розшукові та слідчі дії. Особи, що можуть бути причетними до злочину, встановлюються”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські радять не поспішати з допомогою, якщо у месенджері ви отримали таке повідомлення. Перш ніж щось робити, переконайтеся, чи справді вашому члену родини чи знайомому потрібна фінансова підтримка.

Фішингові атаки можуть відбуватися за допомогою онлайн-голосувань. Зловмисники використовують зображення дітей та просять проголосувати на підтримку їх участі у конкурсах і таким чином отримують доступ до акаунтів жертв, які намагаються залишити свій голос.


Перейти до вмісту