Refresh

This website np.pl.ua/2024/06/dvi-hromady-poltavshchyny-nalahodyty-spivrobitnytstvo-u-proiekti-decide/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дві громади Полтавщини налагодити співробітництво у проєкті DECIDE

Дві громади Полтавщини налагодити співробітництво у проєкті DECIDE

У Градизькій селищній громаді, що на Полтавщині, розповідають, що співпрацювати із сусідньою Піщанською громадою їх стимулював Проєкт DECIDE, що впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Про це повідомила Полтавська ОВА.

Коли дізналися, що стартував конкурсний відбір громад з Одеської, Полтавської, Івано-Франківської та Чернігівської областей із метою налагодити співробітництво територіальних громад, одразу вирішили взяти участь.

Проєкт DECIDE сприяє розв’язуванню проблемних питань у сфері загальної середньої, інклюзивної, позашкільної освіти, а також професійного розвитку педагогічних працівників на місцевому рівні.
Громади, які пройшли конкурсний добір та уклали договір про співробітництво територіальних громад, отримали від DECIDE мінігрант – 130 тисяч гривень. Мета – підтримати та допомогти громадам втілити свої ідеї в життя, спрямовані на розвиток освіти, а також показати громадам, що реалізовувати проєкти та шукати рішення разом значно легше.

Завдяки цьому зʼявилася можливість закупити все необхідне для омріяної студії звукозапису. За додаткові кошти від Градизької селищної ради в сумі 100 тисяч гривень зробили капітальний ремонт у приміщенні й купили цифрові барабани та піаніно, дві домри, гітару та баян.

У ході реалізації проєкту громади отримали консультативний супровід від експертів Проєкту під час підготовки документів для укладення договору про співробітництво. Експерти допомагали ТГ пройти всі необхідні, визначені законодавством, кроки, та підготувати проєкт договору.
Укладений договір про співробітництво «Мистецька школа – креативний освітній простір» сприяє розвитку мистецько-професійного рівня дітей Градизької та Піщанської громад і розширює можливості створювати якісні фонограми.

Тепер скористатися безплатно студією звукозапису можуть і юні таланти Піщанської громади.


Перейти до вмісту