Refresh

This website np.pl.ua/2024/06/dopomoha-viyskovym-enerhonezalezhnist-pidtrymka-medzakladiv-robota-hrupy-prozorist-i-pidzvitnist-filip-pronin-pidbyv-pidsumky-tyzhnia/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Допомога військовим, енергонезалежність, підтримка медзакладів, робота групи «Прозорість і підзвітність»: Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Допомога військовим, енергонезалежність, підтримка медзакладів, робота групи «Прозорість і підзвітність»: Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня.

Він зауважив, що одним з пріоритетних завдань залишається допомога військовим. Цього тижня передали «швидку» і генератори.

«Це результат співпраці з волонтерами та представниками Новоселівської громади. Автівку пригнали з Нідерландів. Тепер вона допомагає евакуювати поранених і рятувати життя», – сказав Філіп Пронін. – також мобільним вогневим групам передали тренажер, який імітує рух цілей у повітрі та стрільбу по ним. Він дозволяє захисникам неба вдосконалювати навички. Пристрій разом з ноутбуком придбали за кошти соціально відповідального бізнесу».

Центри первинної медико-санітарної допомоги кількох громад тепер мають сучасні електромобілі. Автівки передали в медзаклади Хорольської, Миргородської та Чорнухинської громад. Електрокари відразу ж будуть більш мобільними, а інші медичні послуги стануть ще ближчими до людей. Транспорт закупило Міністерство охорони здоров’я в межах спільного проекту зі Світовим банком.

Також активно працюємо з громадами в напрямку енергонезалежності. Прикладом є Миргородська громада. Вона отримала сонячні електростанції, які максимально забезпечать електроенергію медзакладу й один із водозаборів. Встановлено 220 панелей. Обладнання надали німецькі партнери спільноти з громадською організацією «Екоклуб».

Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує детально аналізувати закупівлі, які здійснюються в області. цей разу у фокусі – Кременчуцька громада. Комунальне підприємство виклало кілька договорів на майже мільйон гривень.

«Це роботи з капремонту зупинок і благоустрою зеленої зони між будинками. Усі домовленості – з одним ФОПом, – сказав Філіп Пронін. – Податківці озвучили зауваги щодо наймані працівників. Акцентували на формальному підході, оскільки три офіційно працевлаштовані ФОПом співробітники не можуть фізично виконати весь обсяг робіт за договорами. Аудитори повторно запитали документи, щоб до наступного засідання провести комплексну перевірку й надати висновок. Питання й надалі на контролі».

Також начальник ОВА акцентував, що через відсутність укриттів на Полтавщині не працюють літні таблори. Пришкільні табори відкриються за умови наявного укриття. Рішення про їх роботу приймають громади.
Невдовзі до Міжнародного дитячого центру «Артек» вирушить ще одна група хлопців та дівчат.

Перейти до вмісту