“Ворскла” програла “Шахтарю” у фіналі Кубка України

Новини Полтавщини

schedule
2024-05-15 | 20:28h
update
2024-05-15 | 20:28h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Полтавщина Спорт Суспільство 
“Ворскла” програла “Шахтарю” у фіналі Кубка України
“Ворскла” програла “Шахтарю” у фіналі Кубка України

У фінальному поєдинку Vbet Кубку України сезону-2023/2024 в Рівному на стадіоні «Авангард» донецький «Шахтар» обіграв полтавську «Ворсклу».

Джерело: УАФ.

Advertisement

У першому із 2021 року фіналі Кубку України зійшлися клуби, які вже здобували цей трофей. «Шахтар» мав такий досвід 13 разів, тоді як «Ворскла» — лише одного разу, причому у 2009-му у вирішальному протистоянні біло-зелені здолали саме гірників.

Зі стартовим свистком помаранчево-чорні зосередилися на володінні м’ячем, а полтавці сподівалися на контратаки. У середині першого тайму команди обмінялися моментами — Конопля неточно пробив із подачі Кевіна, а Кане не зумів переграти Різника, вирвавшись сам на сам із кіпером. На 40-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок, коли Сікан здорово відклеївся від захисників і замкнув подачу Азарова.

На початку другого тайму Мякушко пробив у площину, пізніше Сікан поцілив над поперечиною. На 55-й хвилині гірники подвоїли перевагу — після подачі кутового й скидки Матвієнка дальню стійку замкнув Конопля.

Надалі команди обмінювалися атаками, а під кінець зустрічі «Ворскла» пішла на штурм. На 85-й хвилині полтавці відіграли один м’яч — Ковталюк ефектно замкнув передачу Крупського. Утім, гірники все ж зуміли втримати перевагу — 2:1.

Тож «Шахтар» став володарем і другого головного трофея сезону, додавши кубкову звитягу до золотих медалей чемпіонату. За кількістю перемог у Кубку України (14) донеччани випередили київське «Динамо» (13).

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
15.05.2024 - 20:30:22
Privacy-Data & cookie usage: