Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-poltavi-rozpochavsia-chempionat-ukrainy-z-paraplavannia/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Полтаві розпочався чемпіонат України з параплавання

У Полтаві розпочався чемпіонат України з параплавання

На базі «Центру спортивної підготовки» стартував чемпіонат України з параплавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, порушеннями зору, вадами фізичного та розумового розвитку.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

У змаганнях беруть участь 145 спортсменів із усіх регіонів України, борються за медалі на всіх олімпійських дистанціях.

Урочисто відкрили чемпіонат головний тренер національної збірної команди з параплавання Геннадій Вдовіченко, начальник Управління молоді і спорту ПОВА Марина Трохименко.

«Полтавщина гостинно вітає спортсменів на чемпіонаті України з параплавання! Спортивні змагання – це демонстрація дисципліни, наполегливості та сили волі. І ви – яскраве тому підтвердження, – сказала Марина Трохименко. – Ці змагання дозволяють забути на деякий час про тяжкі реалії життя, зосередитись на спортивних досягненнях та співпраці. Плавання формує характер, витримку, сприяє гармонійному розвитку та зміцнює здоров’я. Вітаю всі регіони, які попри війну змогли приїхати і представляти свою область на чемпіонаті. Ми незалежні та незламні. Бажаю усім спортсменам легкої води, швидких запливів на блакитних доріжках та встановлення нових рекордів!»

Ці змагання відбіркові для формування національної збірної команди для участі в Паралімпійських іграх-2024. Також на них вручили посвідчення Майстра спорту України з плавання Даниїлу Бєлому (Полтава), Артему Кіх (Волинь), Владиславу Жукову, Валерію Перехресту.

 

 

фото: Полтавська ОВА.


 

Перейти до вмісту