Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-poltavi-provely-rehionalnyy-kulturolohichnyy-festyval/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели Регіональний культурологічний фестиваль

У Полтаві провели Регіональний культурологічний фестиваль

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка провели Регіональний культурологічний фестиваль, присвячений 175 – річниці від дня народження Олени Пчілки.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Захід організований кафедрою журналістики ПНПУ імені В.Г.Короленка у співпартнерстві із Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА. До його проведення та участі також долучилися представники Комісії з журналістської етики, мово- та літературознавці з інших регіонів, медіа, громадськість, студентство.

«Цей фестиваль присвячений 175-річчю з дня народження нашої землячки – першої професійної журналістки Олени Пчілки. У межах цього фестивалю ми провели три локації. Вдячні всім нашим партнерам за тісну співпрацю, синергію розвитку. Сила слова, сила журналістики – надважливі», – зауважила професорка Світлана Семенко.

У першій локації Світлана Семенко презентувала публічну лекцію «Національні ідеали в публіцистиці Олени Пчілки».

Друга локація – нагородження переможців першого Всеукраїнського конкурсу медіапроєктів «Теревені», названого так на честь циклу фейлетонів Олени Пчілки.

Учасникам заходу продемонстрували фрагмент із вистави «Світова річ» за п’єсою Олени Пчілки у виконанні народного театру «На Павленках».

Третя локація – майстер-клас «Регіональна журналістика: традиції, цінності, особливості у воєнний час» від партнера ПНПУ – Комісії з питань журналістської етики.

Такий фестиваль у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка провели вперше.

Перейти до вмісту