МЗС відновлює консульські послуги за кордоном для чоловіків призовного віку

Новини Полтавщини

schedule
2024-05-18 | 11:36h
update
2024-05-18 | 09:21h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Суспільство Україна 
МЗС відновлює консульські послуги за кордоном для чоловіків призовного віку
МЗС відновлює консульські послуги за кордоном для чоловіків призовного віку

МЗС України дало розпорядження закордонним дипломатичним установам із 18 травня відновити згідно з чинним законодавством прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку, що був призупинений 23 квітня.

Джерело: АрміяInform.

Advertisement

Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства.

З 18 травня чоловіки віком 18-60 років, які перебувають/проживають за кордоном, мають можливість подати заяви на отримання консульських послуг.

Разом із необхідними для послуги документами заявники мають також подати свій військово-обліковий документ у паперовому (ВОД) або електронному вигляді (е-ВОД).

Документ для отримання консульських послуг можна не подавати у трьох випадках: для оформлення посвідчення особи на повернення в Україну (т.зв. «білий паспорт»), коли консульська дія вчиняється в інтересах дитини, другий з батьків якої є іноземцем або особою без громадянства, або якщо за консульською послугою звертається арештований чи позбавлений волі заявник.

Для взяття на тимчасовий консульський облік наявність закордонного паспорта обов’язкова.

Громадянин має дочекатися 18 червня, коли в електронному кабінеті призовника з’явиться можливість сформувати електронний військово-обліковий документ.

Громадяни, які не мають закордонного паспорта, також можуть оформити посвідчення особи на повернення в Україну.

Детальніші роз’яснення читайте на сайті МЗС.

Як повідомляла АрміяInform, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Одне з найважливіших нововведень закону — це те, що військовозобов’язані мають уточнити свої облікові дані протягом 60 днів.

Штрафи, передбачені за порушення призовниками, військовозобов’язаними і резервістами правил військового обліку, зростуть.

Міністерство оборони запускає мобільний застосунок Резерв+, який надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг.

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
18.05.2024 - 11:37:52
Privacy-Data & cookie usage: