Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/zapusk-rosiianamy-okupovanoi-zaes-maloymovirnyy-halushchenko/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Суспільство Україна 

Запуск росіянами окупованої ЗАЕС малоймовірний, – Галущенко

Запуск росіянами окупованої ЗАЕС малоймовірний, – Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що запуск росіянами окупованої ЗАЕС малоймовірний через низку технічних та політичних проблем

Джерело: “Еспресо”.

“Росіяни щось там заявляли про те, що вони намагаються запустити станцію. Але на сьогодні це дуже малоймовірно з технічної точки зору. Не кажучи вже про те, що тоді треба просто закрити очі на безпеку. Я не уявляю, як росіяни можуть подолати існуючі виклики та проблеми”, – заявив Галущенко.

Першою проблемою міністр назвав недостатність води “внаслідок їхнього же терору та підриву Каховської дамби”.

“По-друге, стан обладнання. Ми бачимо, що на станції є витоки й що загальновизнані у світі стандарти безпеки не дотримуються. По-третє, на сьогодні у росіян немає можливості передавати вироблену на ЗАЕС електроенергію, адже існують лише лінії, які з’єднують станцію з українською енергосистемою”, – розповів міністр.

За його словами, “запуск ЗАЕС під російським контролем – це фантастичний сценарій”.

Галущенко зазначає, що “росіяни живуть не в межах стандартів безпеки, а в межах того, що є, умовно кажучи, команда полетіти на Марс, і вони будуть про це говорити – що ми полетимо, що ось вже зібралися”.

фото: ілюстративне.


Перейти до вмісту