Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/vazhlyvo-shchob-liudy-v-hromadi-otrymuvaly-posluhy-iakisno-ta-dostupno-maksym-kalinin/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Важливо, щоб люди в громаді отримували послуги якісно та доступно”, – Максим Калінін

“Важливо, щоб люди в громаді отримували послуги якісно та доступно”, – Максим Калінін

В обласному центрі провели круглий стіл за участі представників Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування та представників територіальних громад Полтавщини. На одній з дискусійних панелей обговорили тему «Інститут старости та його вплив на функціонування громад».

Джерело: Полтавська ОВА.

Зокрема, розглянули стан створення старостинських округів і призначення старост у громадах області. Як поінформував заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, на Полтавщині створили 324 старостинські округи, якими охоплено 1493 населені пункти.

«Важливо, щоб люди в громаді отримували ефективні послуги. Тож кожна громада має створити старостинські округи та затвердити старост, які представлятимуть інтереси мешканців округів, допомагатимуть у розв’язанні нагальних проблем, надаватимуть послуги, зокрема адміністративні. Більшість громад створили старостинські округи, але в 6 громадах вони відсутні. Також там не призначені старости. Є й такі населені пункти, які не ввійшли до жодного округу. Таких наразі понад 30. Також у 12 громадах є 31 вакансія старост. Найбільше – в Білоцерківській, Решетилівській, Михайлівській. Тож для ефективного самоврядування на місцевому рівні в обов’язковому порядку всі громади мають дотримуватися норм чинного законодавства щодо створення старостатів та призначення старост», – сказав Максим Калінін

Під час заходу також порушили проблемні питання щодо запровадження інституту старост на місцевому рівні.
Експерт із територіального розвитку та місцевого самоврядування, голова ГО «Товариство дослідників України» Павло Остапенко зауважив, що для громад створено методичні рекомендації. У них описаний покроковий алгоритм, як найкраще організувати старостинські округи.

За результатами обговорень органи місцевого самоврядування забезпечать вимоги законодавства щодо створення старостинських округів та розвитку інституту старост.

 

фото: Полтавська ОВА.


Перейти до вмісту