Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/shchodo-diy-oblenerho-hotuietsia-zvernnia-do-sbu-oleksandr-bilenkyy/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Щодо дій обленерго готується зверння до СБУ”, – Олександр Біленький

“Щодо дій обленерго готується зверння до СБУ”, – Олександр Біленький

Сьогодні вранці, 4 березня, жителі Полтави відчули проблеми з водопостачанням. Це сталося через те, що “Полтаваобленерго” 1,5 місяці тому вимкнуло резервну лінію електропостачання на 4-му водозаборі “Полтававодоканалу”.

За словами голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, таким чином обленерго намагається мотивувати водоканал виплачувати борги, як реальні, так і уявні.

“Це методи, якими обленерго мотивує виплачувати борги – реальні та уявні. Такий собі комунальний рекет”, – написав Біленький у Facebook.

До цього водоканал знаходив вихід із ситуації, але попереджав, що вимикати на стільки часу резервну лінію не можна. Сьогодні вночі кабеля вийшли з ладу, через що впав тиск. Це відчули понад 100 тисяч полтавців, особливо мешканців верхніх поверхів.

“З такими внутрішніми монополістами, які готові брати в заручники обласний центр, нам і зовнішніх ворогів не потрібно”, – додав Біленький.

Він також зазначив, що “Полтававодоканал” – це стратегічне, але комунальне підприємство, яке діє в межах чинного законодавства. “Полтаваобленерго” – теж стратегічне підприємство, але форма власності, на жаль, дозволяє грати в брудні ігри”, – написав голова облради.

За його словами, готується звернення до Служби безпеки України в Полтавській області для розв’язання ситуації щодо дій обленерго, які можуть спровокувати штучний комунальний колапс у Полтаві.


Перейти до вмісту