Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/prykydalysia-pereselenkamy-sbu-zatrymala-dvokh-kolaborantok-z-khersonshchyny/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Суспільство Україна 

Прикидалися переселенками: СБУ затримала двох колаборанток з Херсонщини

Прикидалися переселенками: СБУ затримала двох колаборанток з Херсонщини

Служба безпеки викрила ще двох організаторок незаконного референдуму рф, який відбувся під час окупації правобережної Херсонщини.

Джерело: СБУ.

“Одну із фігуранток затримали у Миколаєві, а іншу – в Чернівецькій області. Вони намагалися уникнути правосуддя під виглядом переселенок. За даними слідства, після захоплення Херсонської області обидві фігурантки підтримали загарбників та увійшли до складу окупаційних «виборчкомів». Перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантки агітували місцевих жителів «голосувати за приєднання» Херсонщини до складу росії”, – йдеться у повідомленні.

Тоді 28-річна мешканка Чорнобаївки зібрала групу «однодумців» та записала відеозвіт щодо підсумків фейкового плебісциту, який транслювали на російських телеканалах.

Інша зловмисниця здійснювала подворові обходи по будинках односельців та збирала «потрібні» відмітки у «бюлетенях».

Її супроводжували озброєні загарбники, які у разі відмови людей підтримати кремлівський проєкт погрожували ув’язненням та конфіскацією майна.

За співпрацю з агресором фігурантка отримала одноразову грошову «винагороду» та обіцянки подальших «перспектив» в окупаційній установі.

фото: Служба безпеки України.


Перейти до вмісту