Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/prodovzhuiemo-systemnu-robotu-z-hromadamy-shchodo-onovlennia-stratehiy-ikh-rozvytku-yaroslav-kasianov/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Продовжуємо системну роботу з громадами щодо оновлення стратегій їх розвитку”, – Ярослав Касянов

“Продовжуємо системну роботу з громадами щодо оновлення стратегій їх розвитку”, – Ярослав Касянов

Під головуванням т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Ярослава Касянова відбулась нарада з питання актуалізації діючих стратегічних документів.

Джерело: Полтавська ОВА.

Минулого року робота проводилась з громадами, у яких були взагалі відсутні стратегії розвитку. Як наслідок із 32 громад 24 вже затвердили стратегії, 6 громад на кінцевому етапі їх затвердження, 2 ще продовжують роботу.

«Продовжуємо системну роботу з громадами щодо оновлення стратегій їх розвитку. У цьому році у фокусі уваги Департаменту громади, що мають розроблені стратегії розвитку, але потребують їх оновлення з урахуванням нових реалій сьогодення, які виникли в країні після початку військового вторгнення», – зауважив Ярослав Касянов.

До участі у нараді долучились представники 20 територіальних громад області, а також представники закладів вищої освіти: Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського державного аграрного університету, Полтавського університету економіки і торгівлі та Комунального підприємства «Інститут розвитку Кременчука».

У ході засідання, запрошені у якості експертів представники закладів, презентували власний потенціал та досвід з розробки проєктів стратегій, а також можливості надання допомоги громадам в їх написанні.

При розробці стратегій основні пріоритети планується приділити питанням євроінтеграції, розвитку підприємництва, безпекових заходів, з урахуванням унікальних цінностей кожної громади та розвитку її демографічного потенціалу.

Головне завдання цієї наради – сприяння у налагодженню ефективного механізму комунікації між громадами області та експертами з метою розробки дієвого документу стратегічного планування, який сформує подальший соціальний та економічний розвиток з урахуванням нових викликів.


Перейти до вмісту