Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/poltavshchyna-doluchaietsia-do-realizatsii-pilotnoho-proiektu-z-rozvytku-simeynykh-form-vykhovannia/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина долучається до реалізації пілотного проєкту з розвитку сімейних форм виховання

Полтавщина долучається до реалізації пілотного проєкту з розвитку сімейних форм виховання

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін зустрівся з головою Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей при КМУ Іриною Туляковою. Сторони обговорили питання залучення Полтавщини до пілотного проєкту, який має на меті покращити умови життя дітей та підтримати сім’ї.

“Діти мають зростати в родині – у любові та турботі. І завдання дорослих – зробити все для цього”, – наголосив Філіп Пронін.

Пілотний проєкт включає три стратегічні складові:

  • Розвиток соціальних послуг на рівні громад, що сприяє зміцненню сімей.
  • Реінтеграція дітей, які перебувають у закладах інституційного догляду, в родини або сімейні форми виховання.
  • Розвиток сімейних форм виховання.

Команди ОВА й Координаційного центру відвідали родину патронатного вихователя та дитячий будинок сімейного типу. Побували у навчально-реабілітаційному центрі та Просторі захисту і підтримки дітей у процесі правосуддя (Барнахус).

“Родина для дитини – місце безпеки й затишку, розуміння і підтримки. Тому вкрай важливо, щоб діти зростали в таких умовах. Дбаємо та оберігаємо найдорожче”, – підкреслив Філіп Пронін.


Перейти до вмісту