Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/na-poltavshchyni-tryvaie-aktyvna-robota-z-rozbudovy-systemy-melioratsii/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині триває активна робота з розбудови системи меліорації

На Полтавщині триває активна робота з розбудови системи меліорації

На Полтавщині продовжують працювати над розбудовою системи меліорації в регіоні.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, вже є перший результат спільної роботи: підписаний субгрантовий договір між організацією водокористувачів “Квітучі лани” та Програмою USAID АГРО.

Договір передбачає фінансування у розмірі орієнтовно 18 млн грн на закупівлю та встановлення енерго- й водозберігаючого обладнання, а також модернізацію систем.

Підписання договору стало можливим завдяки передачі комплексу зрошувальної системи Омельницької громади з комунальної у власність ОВК. Це перший такий позитивний приклад в Україні.

Для детального обговорення зрошувальних виробничих потужностей області, їх особливостей та перспектив був проведений практичний семінар.

У ньому взяли участь представники профільних міністерства і комітету ВРУ, Держрибагентства, організації водокористувачів, громади, аграрії та науковці.

«Маємо розуміння і робимо впевнені кроки до поставлених цілей – збільшення урожайності і, як наслідок, надходжень до бюджетів та створення нових робочих місць. Переконаний, що такий захід стане стимулом для агровиробників долучатися до створення організацій водокористувачів та меліоративних мереж», – зазначив Філіп Пронін.

«Разом ми зробимо більше. Зміцнюємо аграрну сферу Полтавщини. Слава Україні!», – додав він.

 

 

 


 

Перейти до вмісту