Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/na-poltavshchyni-rozpochaly-aktyvnu-robotu-nad-stvorenniam-koalitsii-1325-poltavshchyna/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочали активну роботу над створенням «Коаліції 1325 Полтавщина»

На Полтавщині розпочали активну роботу над створенням «Коаліції 1325 Полтавщина»

Коаліція 1325 – це неформальне об’єднання, яке об’єднує представників влади, громадських організацій, сектору безпеки та оборони, медіа, а також людей з регіонів. Їхня спільна мета – втілення в життя Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”.

Про це повідомили у Полтавській ОВА

Резолюція 1325 визнає, що збройна агресія та кризи по-різному впливають на жінок і чоловіків. Жінки стають більш вразливими до фізичного, психологічного, сексуального та економічного насильства.

Радбез ООН підкреслює, що залучення жінок до врегулювання конфліктів і відбудови мирного життя прискорює настання миру та робить постконфліктне суспільство більш стійким.

З метою реалізації Резолюції 1325 в Полтавській області ведеться робота над створенням Коаліції 1325 “Полтавщина”. До неї увійдуть активні громадські об’єднання та представники влади.

Нещодавно в Департаменті соціального захисту ОВА відбулася експертна робоча зустріч, де учасники:

  • Сформували фокус-актив з представників ГО та активістів, які працюють над гендерною рівністю, протидією насильству, психологічною підтримкою, гуманітарною допомогою, адвокацією та просвітництвом.
  • Розробили положення меморандуму та регламенту взаємодії майбутньої Коаліції.
  • Сформували пропозиції до Обласного плану заходів щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року.

Як долучитися до Коаліції 1325 “Полтавщина”?

  • Представники міжнародних, громадських та благодійних організацій, які прагнуть співпрацювати в рамках Коаліції, можуть заповнити анкету учасника робочої групи: https://forms.gle/5mAaWu5oEFyZ664GA
  • Підписуйтесь на новостворену сторінку Коаліції в Facebook: https://www.facebook.com/1325poltavaregion/

 

 

 


 

Перейти до вмісту