На Полтавщині рятувальники фіксують різке збільшення пожеж в екосистемах

Новини Полтавщини

schedule
2024-03-02 | 12:22h
update
2024-03-02 | 11:56h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 
На Полтавщині рятувальники фіксують різке збільшення пожеж в екосистемах
На Полтавщині рятувальники фіксують різке збільшення пожеж в екосистемах

На Полтавщині за минулу добу рятувальники 10 разів залучалися на ліквідацію пожеж на відкритих територіях. Надзвичайники ліквідували пожежі та не допустили розповсюдження вогню на більш значну площу.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС у Полтавській області.

Advertisement

“Останніми днями в області фіксується збільшення випадків виникнення загорянь у природних екосистемах. Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях. Якщо ви стали свідком займання сухостою, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”, – йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби загоряння на відкритій території зафіксували у Миргородському, Лубенському, Кременчуцькому та Полтавському районах.

Зокрема, 1 березня виникла пожежа на відкритій території поблизу приватного домоволодіння у с. Капустяни Решетилівської громади. Як зазначили у ГУ ДСНС у Полтавській області, горіла суха рослинність на площі 0,01 га. Вогонь також перекинувся на господарчу споруду в якій зберігалося сіно. За дві години пожежу загасили вогнеборці 10-ї державної пожежно-рятувальної частини та Решетилівської місцевої пожежної охорони.

Знищено сміття та суху рослинність на площі 0,001 га, перекриття господарчої споруди на площі 12 м2, 2 т сіна. Врятовано господарчу споруду, 2 т сіна.

Наразі фахівці встановлюють причину пожежі.

фото: ДСНС

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
02.03.2024 - 12:23:09
Privacy-Data & cookie usage: