Refresh

This website np.pl.ua/2024/03/na-poltavshchyni-pislia-perevirok-vdalosia-znyzyty-tsiny-u-207-sub-iektakh-hospodariuvannia-iryna-maksymishyna/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині після перевірок вдалося знизити ціни у 207 суб’єктах господарювання, – Ірина Максимішина

На Полтавщині після перевірок вдалося знизити ціни у 207 суб’єктах господарювання, – Ірина Максимішина

За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зменшення торговельної надбавки з 72% до 10%.

Про це на брифінгу 7 березня розповіла в.о. начальника управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Ірина Максимішина.

«Проведено 10 позапланових перевірок з питань дотримання законодавства при формуванні, встановленні та застосовані державних регульованих цін на соціально значущі товари. Порушення зафіксовано під час кожної перевірки. Застосовано санкцій на суму 303,60 тис. гривень. Винесено 5 приписів про усунення порушень чинного законодавства. На 9 посадових осіб накладено адмінштраф на суму 16,2 тис. гривень. До бюджету надійшло 1043,99 тис. гри.(з урахуванням оплати по перевірках попередніх періодів), повернуто споживачам 138,7 тис. грн», – поінформувала Ірина Максимішина.

На виконання розпорядження Полтавської обласної військової адміністрації «Про окремі заходи щодо контролю за встановленням цін суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі», прийнятого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 року № 223, з метою забезпечення цінової стабільності на основні продовольчі товари на території області в умовах воєнного стану, спеціалісти Держпродспоживслужби Полтавщини залучені у робочі групи, створені органами місцевого самоврядування.

«По даному питанню у складі територіальних робочих груп Лубенського Миргородського, Кременчуцького та Полтавського районів, проведено 343 контрольних заходи з питання дотримання суб’єктами господарювання порядку формування ціну на соціально значущі продукти. Порушення встановлено на 207 суб’єктах господарювання, або на 60% від загальної кількості контрольних заходів. За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 72% до 10%. У сфері дотримання антитютюнового законодавства протягом звітного періоду проведено 75 позапланових заходів. Порушення вимог законодавства встановлено у 61 випадках, або 81%. Накладено фінансових санкцій на суму 5,046 млн грн. Сплачено до бюджету 1,048 млн грн», – зазначила Ірина Максимішина.

 

Перейти до вмісту