“Дюна: Частина друга” за перші вихідні прокату заробила 180 млн дол

Новини Полтавщини

schedule
2024-03-04 | 09:46h
update
2024-03-04 | 08:44h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
PROвсе Суспільство 
“Дюна: Частина друга” за перші вихідні прокату заробила 180 млн дол
“Дюна: Частина друга” лише за перші вихідні прокату заробила 180 млн дол

Друга частина “Дюни” результативно стартувала у міжнародному прокаті. Лише за перші вихідні фільм зібрав 180 млн дол.

Джерело: ITC.ua.AMP

Advertisement

У перший вихідний «Дюна: Частина друга» заробила $178,5 млн — $97 млн на міжнародному ринку та $81,5 млн у США, встановивши рекордний вікенд за зборами у країні та найбільший показник з часу прем’єри концертного фільму Тейлор Свіфт минулого року у жовтні. Перед прем’єрою компанія Warner Bros. скромно оцінювала стартові збори в США на рівні $65 млн, тоді як інші прогнозисти передбачали суму в $80 млн.

Зазначається, що у Північній Америці фільм набув особливої популярності в форматах Imax та інших великих преміальних форматах — режисер використав плівку 70 мм для другої частини “Дюни”, що забезпечило вищу деталізацію та реалістичність (до речі, фільм був знятий об’єктивами вітчизняного виробництва).

“Дюна: Частина друга” продовжує екранізацію культового науково-фантастичного роману Френка Герберта під керівництвом режисера Дені Вільньова. Згідно з сюжетом, у новій частині Пол Атрід об’єднується з Чані та фременами (плем’я пустельного народу у всесвіті “Дюни”), щоб помститися змовникам, які знищили його родину. У фільмі знову зіграли Тімоті Шаламе, Зендея, Ребека Ферґюсон, Джош Бролін, Стеллан Скарсгард, Дейв Батіста та Хав’єр Бардем. Крім того, у стрічці з’явилися нові персонажі, виконані Остіном Батлером (лиходій Фейд-Раут Гарконнен), Флоренс Пью (принцеса Ірулан) та Крістофером Вокеном (Шаддам IV).

фото: Warner Bros.

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
04.03.2024 - 09:47:24
Privacy-Data & cookie usage: