Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/zlochynna-hrupa-hotuvala-vbyvstvo-deputata-poltavskoi-oblrady-politsiia/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Featured Video Play Icon Полтавщина Суспільство 

Злочинна група готувала вбивство депутата Полтавської облради, — поліція

Злочинна група готувала вбивство депутата Полтавської облради, — поліція

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області спільно зі слідчими обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затримали організатора та членів угруповання, які готувались до скоєння вбивств.

Джерело: ГУ НП в Полтавській області.

«У ході оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що члени групи готують вбивство заступника начальника одного з районних управлінь в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Поліцейський був обраний жертвою через свою професійну діяльність, а депутат — у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин»,- йдеться у повідомленні.

Для втілення задуманого 48-річний організатор, будучи підсудним в одному з кримінальних проваджень щодо розповсюдження наркотиків, дав завдання своєму сину пройти вогневу підготовку у тирі. Для реалізації плану інші учасники угруповання відстежувати маршрути пересування потенційних жертв.

Група з 8 осіб була створена з метою здійснення примусового впливу та вимагання грошей від місцевих жителів. За попередніми даними, учасники групи мали хорошу фізичну підготовку.

Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який вступив у конфлікт з членами угруповання. До вбивства фігуранти ретельно готувались та вивчали маршрути пересування, а надалі у вечірній час застрелили чоловіка з мисливської рушниці. Другою жертвою міг стати чоловік, який продав цю рушницю членам угруповання та дав про це свідчення поліції. Влаштувавши переслідування, по автомобілю жертви було відкрито вогонь, а при спробі втечі чоловіка намагались забити битами, проте йому вдалось втекти.

 

 

відео: ГУ НП в Полтавській області.


 

Перейти до вмісту