Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/za-mynulyy-rik-u-tsnapakh-poltavshchyny-bulo-nadano-ponad-726-tysiach-administratyvnykh-posluh-volodymyr-kohut/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

За минулий рік у ЦНАПах Полтавщини було надано понад 726 тисяч адміністративних послуг, – Володимир Когут

Лише за минулий рік у ЦНАПах Полтавщини було надано 726 тисяч адміністративних послуг, – Володимир Когут

Попри війну, Центри надання адміністративних послуг на Полтавщині продовжують працювати. В усіх ЦНАП, їх територіальних підрозділах та вiддiлених робочих місцях впроваджено шеринг документів за сценарієм Дiя.QR.

Про розвиток мережі ЦНАП в області розповів 23 лютого на брифінгу заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут.

“Полтавська обласна військова адміністрація сприяє розвитку мережі точок надання адміністративних послуг, їх належному функціонуванню в регіоні, підвищенню доступності та якості надання адміністративних послуг. Так, протягом 2023 року в області розпочали роботу ще сім центрів надання адміністративних послуг. Загалом в усіх 60 територіальних громадах області функціонують ЦНАПи. Окрім того, в регіоні працює 105 віддалених робочих місць адміністраторів та три територіальні підрозділи ЦНАП. Навіть в умовах воєнного стану ЦНАПи продовжують функціонувати та здійснювати прийом громадян. Так, всього за 2023 рiк через ЦНАПи надано понад 726 тисяч адміністративних послуг”, – зазначив Володимир Когут.

В усіх ЦНАПах, їх територіальних підрозділах та вiддалених робочих місцях впроваджено шеринг документів за сценарієм Дiя.QR, що значно спрощує процедуру подачі документів.

Торік 26 ЦНАПам області передали 172 картридери для зчитування інформації з ID-паспортів громадян. Проєкт реалізували за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

3 метою доступності та обізнаності громадян щодо графіку роботи, кількості послуг та умов їх надання в 50 Центрах створені офіційні вебсайти.

“Минулого року Центр надання адміністративних послуг Полтавської громади переїхав до будівлі “Центр Дiя” за адресою: вул. Соборності, 45-А. Варто зауважити, що адмінбудівля, “Центр Дія” відповідає всім вимогам інклюзивності, що забезпечує доступність та відповідає всім вимог маломобільних груп населення”, – зазначив Володимир Когут.

Також заступник начальника Полтавської ОВА назвав пріоритетні завдання:

– забезпечення функціонування віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП у всіх старостинських округах;

– сприяння функціонування в усіх територіальних громадах пересувного віддаленого робочого місця через сервіс “Мобільний адміністратор” або “Мобільний центр”;

– забезпечення ЦНАП альтернативними джерелами енергоживлення для безперебійної роботи протягом 4 годин;

– сприяння надання послуг для водіїв у ЦНАП, які розміщені в територіальних громадах з населенням понад 10 тисяч;

– надання паспортних послуг у ЦНАП, які розміщені в територіальних громадах, де відсутні підрозділи ДМС.

Перейти до вмісту