Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/v-poltavskiy-oblasti-rozshyriuiut-vykorystannia-servisu-hromadskyy-biudzhet/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Полтавській області розширюють використання сервісу «Громадський бюджет»

В Полтавській області розширюють використання сервісу «Громадський бюджет»

Під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Володимира Когута відбулася нарада щодо запровадження в громадах сервісу «Громадський бюджет».

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

«Питання цифровізації громад області перебуває на постійному контролі Полтавської ОВА. І запровадження інструментів «е-Демократії» – це один із важливих кроків в цьому напрямі. Наразі в громадах області успішно використовують електронні звернення, петиції та консультації. Маємо посилити роботу в напрямі запровадження громадського бюджету. Це ефективний інструмент для залучення громадян до питання розподілу місцевого бюджету шляхом подання проєктів та голосування за них. Наразі сервіс працює в 16 громадах», – розповів Володимир Когут.

Наразі сервіс успішно використовується в Горішньоплавнівській, Кременчуцькій, Гребінківській, Лубенській, Пирятинській, Білоцерківській, Заводській, Миргородській, Диканській, Мачухівській, Нехворощанській, Новоселівській, Опішнянській, Полтавській, Решетилівській та Терешківській територіальних громадах.

Під час наради координаторка компоненту «Е-демократія» Програми EGAP Фонду Східна Європа Олександра Радченко розповіла присутнім про особливості роботи та запровадження «Бюджету участі» територіальними громади.

«Головна відмінність громадського бюджету від інших інструментів партисипації – у можливості побачити результат будь-якої ініціативи. Кілька років тому ми могли почути нарікання від мешканців: мовляв, поки ми платимо податки, влада бездіє. Розвиток громадського бюджету дав можливість кожному поставити собі питання: «А що я зробив/ла для покращення своєї громади?». Тепер кожен українець став відповідальним за благоустрій своєї домівки та може самостійно його контролювати», – зазначила Олександра Радченко.

Начальник відділу інвестиційної політики Луцької міської ради Сергій Омельчук поділився успішним кейсом використаня інстуременту в їхній громаді у період воєнного стану.

За підсумками наради учасники зазначили важливість запровадження та розвитку сервісу «Громадський бюджет» у громадах Полтавської області.


Перейти до вмісту