Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/u-poltavi-vidbulasia-aktsiia-nahaduvannia-pro-polonenykh-ukrainskykh-voiniv/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулася акція-нагадування про полонених українських воїнів

У Полтаві відбулася акція-нагадування про полонених українських воїнів

4 лютого біля Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя відбулася акція-нагадування про захисників і захисниць України, які досі перебувають у російському полоні.

Захід, приурочений до півтораріччя від часу загибелі українських військовополонених в Оленівці, провели під гаслом «Не мовчи! Полон вбиває!». У такому форматі, як розповіла його організаторка й мама одного з військовополонених «азовців» Тетяна, акцію в обласному центрі влаштували уперше.

«Ми хочемо нагадати суспільству, українському, міжнародному, про нашу проблему – що наші хлопці ще не вдома. Обіцяли три-чотири місяці. Вони вийшли за наказом. Уже 20 місяців. Немає ніякого зв’язку. Я, наприклад, не знаю, де моя дитина. Я не знаю стан його здоров’я. Червоний Хрест не розповідає. Про наших інформації зовсім немає, – розповіла організаторка. – Ця акція – заклик до міжнародної спільноти. Для того щоб нас почули, побачили, допомогли».

Акція, на яку зібралося близько 100 людей – переважно рідні та близькі українських військовополонених, тривала в Полтаві понад дві години. Спочатку її учасники стояли з плакатами «На забувай героїв «Азовсталі», «Борись за них так, як вони боролись за нас», «Де Азов?» та ін. на Театральній площі, потім перемістилися до вулиці Небесної сотні, де вишикувалися вздовж дороги. Перехожі та водії реагували на їхні заклики по-різному: хтось просто минав «живий ланцюг нагадування», хтось стояв дивився, підходив, сигналив. Одна дівчинка навіть помахала українським прапорцем із машини, розповіли учасники акції.

До слова, нагадати про захисників і захисниць України, яких утримують у ворожому полоні, цими вихідними вийшли на вулиці не тільки Полтави. Подібні заходи провели ще в 13 містах нашої держави. Це Кролевець, Запоріжжя, Вінниця, Миколаїв, Київ, Тернопіль, Ковель, Овруч, Харків, Черкаси, Івано-Франківськ, Чернівці та Кременчук.

Перейти до вмісту