Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/u-hur-nazvaly-kilkist-sukhoputnykh-viysk-rf-shcho-voiuie-ukraini/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Суспільство Україна 

У ГУР назвали кількість сухопутних військ рф, що воює Україні

У ГУР назвали кількість сухопутних військ рф, що воює Україні

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, сухопутна частина російської армії, яка розташована на території України, налічує близько 470 тисяч осіб.

Про це в інтерв’ю розповів заступник начальника ГУР генерал-майор Вадим Скібіцький.

Джерело: ЕспресоTV

“Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців. І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів”, – наголосив заступник начальника ГУР генерал-майор Вадим Скібіцький.

Він також зазначив, що за два роки відсічі росіянам Україні вдалося ізолювати російський флот: всі основні ворожі бойові кораблі РФ перебувають у Новоросійську.

“А так уся активність Чорноморського флоту – біля узбережжя Криму або в східній частині Чорного моря. Ми повністю забезпечили на сьогодні можливість контролювати у вогневому плані, можливість завдавати ударів по Чорноморському флоту, якщо він заходитиме в північно-західну частину. І це нам дало можливість відновити роботу морського коридору”, – розповів Скібіцький.

Він наголосив, що за два роки Україні вдалося звільнити з-під окупації багато територій. Крім того, РФ не досягнула своєї стратегічної мети – повного загарбання України.

Перейти до вмісту