Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/rosiiany-vosmyy-den-pospil-atakuvaly-poltavshchynu-raketamy-ta-udarnymy-bpla/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

росіяни восьмий день поспіль атакували Полтавщину ракетами та ударними БПЛА (оновлено)

росіяни восьмий день поспіль атакували Полтавщину ракетами та ударними БПЛА (оновлено)

У ніч на 23 лютого на території Полтавщини збили ударні БПЛА типу “Shahed”. Про рух безпілотників противника територією Полтавщини повідомляли Повітряні Сили ввечері 22 лютого та у ніч на 23 лютого. Зокрема, “Шахеди” спостерігалися у північному напрямку області та фіксували в районі Полтави ворожий БпЛА.

За інформацією Мапи повітряних тривог, рф восьмий день поспіль атакувала Полтавщину ударними БПЛА та ракетами. За цей період пролунало понад 30 повітряних тривог, зокрема чотири – протягом минулої доби та одна у ніч на 23 лютого.


Читайте також: Полтавські тероборонівці знищили російський дрон-розвідник


Як повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ, загалом у ніч на 23 лютого 2024 року противник атакував 31 ударним БпЛА типу “Shahed” (Приморсько-Ахтарськ – рф., мис Чауда – Крим), трьома зенітними керованими ракетами С-300 (Донеччина), протирадіолокаційною ракетою Х-31П та двома крилатими ракетами Х-22 (акваторія Чорного моря).

“Протиповітряною обороною знищено 23 ударних БпЛА в межах Одеської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Харківської областей”, – йдеться у повідомленні.

У Повітряному командуванні “Схід” уточнили, що над Полтавщиною знищено чотири БпЛА типу “Shahed”.

“Вночі в зоні відповідальності підрозділами Повітряне командування “Схід” у взаємодії з підрозділами інших Сил оборони знищено 14 БпЛА “Shahed-136/131″: 5 в Дніпропетровській, 4 в Полтавській, 3 в Харківській, 1 в Донецькій та 1 в Запорізькій областях”, – йдеться у повідомленні ПК “Схід”.

Нагадаємо, увечері 21 лютого російські окупанти атакували Полтавщину кількома групами БпЛА. Звуки вибухів чули у Миргородському районі. За попередньою інформацією жертв та постраждалих немає, руйнувань також. Вночі 20 лютого російські окупанти атакували Полтавську область безпілотними літальними апаратами. У Кременчуцькому районі пролунали звуки вибухів, під ударом опинився промисловий об’єкт.

 

фото: ілюстративне

Перейти до вмісту