Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/robocha-hrupa-prozorist-i-pidzvitnist-rekomenduie-skasuvaty-tender-shchodo-rekonstruktsii-chastyny-korpusu-likarni-u-horishnikh-plavniakh/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Робоча група “Прозорість і підзвітність” рекомендує скасувати тендер щодо реконструкції частини корпусу лікарні у Горішніх Плавнях

Робоча група “Прозорість і підзвітність” рекомендує скасувати тендер щодо реконструкції частини корпусу лікарні у Горішніх Плавнях

Робоча група “Прозорість і підзвітність” підтримала рекомендацію аудиторів щодо скасування тендеру щодо реконструкції частини корпусу однієї з лікарень Горішніх Плавнів.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Telegram.

“Відмінити процедуру закупівлі – такий висновок надали аудитори за результатами перевірки тендеру щодо реконструкції частини корпусу однієї з лікарень Горішніх Плавнів”, – поінформував Філіп Пронін.

Це питання кілька разів порушували на засіданнях робочої групи “Прозорість і підзвітність”. Фахівці звертали увагу на перевищення вартості цін порівняно з середньоринковими по окремих матеріалах. Відсутність у компанії-переможця технічних і матеріальних можливостей для виконання робіт.

Аудитори провели поглиблений аналіз закупівлі, встановили кілька порушень замовником вимог законодавства. Акцентували на відсутності відомостей про необхідні технічні, якісні й кількісні характеристики предмета закупівлі. Звернули увагу, що за динамічної договірної ціни кошти на покриття ризиків, пов’язаних із виконанням робіт, не враховуються. Крім того, додали, що переможець торгів у складі тендерної пропозиції надав договірну ціну, розрахунок якої не відповідає вимогам законодавства. Окремо звернули увагу на те, що документацію надано не в повному обсязі, відсутні кілька необхідних документів.

“Оскільки пропозиція учасника не відповідала вимогам, встановленим замовником, останній мав її відхилити. Але натомість оприлюднив повідомлення про намір укласти договір. Робоча група “Прозорість і підзвітність” підтримала рекомендацію аудиторів щодо скасування тендеру. До наступного засідання замовник має доповісти про ситуацію. Тримаємо питання на контролі”, – наголосив начальник ОВА.

Перейти до вмісту