Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/pryikhav-na-rybolovliu-u-kobeliatskiy-hromadi-na-dnipri-cholovik-provalyvsia-pid-lid/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Пригоди 

Приїхав на риболовлю: у Кобеляцькій громаді на Дніпрі чоловік провалився під лід

Приїхав на риболовлю: у Кобеляцькій громаді на Дніпрі чоловік провалився під лід

1 лютого на центральному пляжі села Орлик Кобеляцької громади провалився під лід чоловік. Врятувати його не вдалося. Під час проведення першочергових слідчих дій поліція встановила, що 46-річний загиблий (житель Дніпропетровської області) приїхав на риболовлю з групою земляків.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

“Коли чоловік провалився під лід, йому намагалися допомогти двоє знайомих. Однак в процесі порятунку вони також провалилися під лід. На щастя, чоловікам (яким 41 та 40 років) вдалося самостійно вибратися з води. Третього чоловіка, який опинився у воді, врятувати не вдалося”, – зазначили у поліції.

Працівники ДСНС підняли його тіло на берег після понад години пошуків.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Поліція встановлює обставини події.

Правоохоронці радить дотримуватися заходів безпеки на льоду, щоб уникнути небезпечних наслідків. Варто запам’ятати що категорично заборонено робити на льоду:

виходити на кригу біля берега. Лід не встигає добре промерзнути через слабкі морози – можуть виникнути промоїни, тріщини й розриви;

виходити на кригу з товстим шаром снігу. Під снігом крига завжди тонша! Тонкий лід і там, де розливаються джерела, де швидка течія або струмок впадає в річку;

збиратися на льоду великими групами в одному місці. При переході по кризі необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду;

грати на тонкій кризі та з’їжджати на лижах або на санчатах з крутого берега на кригу. Через різке навантаження крига може тріснути
виходити на лід у стані сп’яніння.

Забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг та виходити на кригу, товщина і міцність якої вам невідомі! Найбільш небезпечними є перша та остання крига. Такий лід тонкий, неміцний та не витримує маси навіть маленької дитини.

Яких правил слід дотримуватися на кризі

виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди. Перші кроки треба робити не відриваючи ноги від льоду;

із собою потрібно мати лижі, мотузку, палицю та інші знаряддя, що можуть допомогти у критичній ситуації;

переходити річку можна тільки у встановлених місцях, з товщиною льоду не менше за 15-20 см;

кататися на ковзанах можна лише у перевірених та обладнаних для цього місцях.

Якщо лід почав тріщати або з’явилися характерні розколини, потрібно негайно повернутися на берег. Але повільно, не відриваючи ніг від льоду.

фото: ілюстративне

Перейти до вмісту