Полтавець та ще шестеро чоловіків збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Румунію

Новини Полтавщини

schedule
2024-02-26 | 16:49h
update
2024-02-26 | 14:39h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Полтавщина Суспільство 
Полтавець та ще шестеро чоловіків збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Румунію
Полтавець та ще шестеро чоловіків збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Румунію

Сімох чоловіків, серед яких полтавець, на українсько-румунському кордоні зупинили прикордонники Мукачівського загону.

Про це повідомили у ДПСУ.

Advertisement

Два тріо “водолазів” поблизу Тиси затримали прикордонні наряди відділення “Грушово”. Опівночі, за 50 метрів до кордону, наряд затримав полтавця, киянина та тернополянина, а вже за пів години, на відстані 70 метрів до кордону, затримали ще трьох чоловіків – двох запоріжців та одного маріупольця. Один із запоріжців спробував втекти та здійснив напад на прикордонника.

Усі затримані скористалися послугами переправників, які запевняли, що за 4 тисячі доларів США організують безпечний перетин кордону на човнах. Проте, по прибуттю у прикордоння, чоловікам запропонували перепливати річку за допомогою надувних автомобільних камер для шин. Переправники вдалися до своєї звичної практики – дочекавшись ночі, повідомили клієнтам, що прийдеться перепливати річку без човна. А далі, запевняючи, що знають мілини, на яких недоцільно використовувати плавзасоби, наказали чоловікам іти до річки та стрибати у воду.

Ще одного з “плавців” затримав прикордонний наряд відділу “Тячів”. Чоловік приїхав на Закарпаття з Київщини. Самостійно склавши маршрут порушення кордону саме через річкову ділянку, киянин купив собі гідрокостюм та ласти, ретельно запакував документи, гроші та особисті речі у поліетилен і вирушив на Тячівщину.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. Крім того, стосовно українця, який здійснив напад на прикордонника, складено протокол за ст.185-10 КУпАП “Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону”.

Правову оцінку діям затриманих вже невдовзі надаватиме суд.

фото: ДПСУ

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
26.02.2024 - 16:51:00
Privacy-Data & cookie usage: