Оновили склад Координаційного центру підтримки цивільного населення при Полтавській ОВА

Новини Полтавщини

schedule
2024-02-17 | 12:11h
update
2024-02-17 | 11:11h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Полтавщина Суспільство 
Оновили склад Координаційного центру підтримки цивільного населення при Полтавській ОВА
Оновили склад Координаційного центру підтримки цивільного населення при Полтавській ОВА

До складу Координаційного центру підтримки цивільного населення при Полтавській ОВА входять 29 представників з числа керівників структурних підрозділів ОВА, а також Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області, начальник ГУ Нацсоцслужби у Полтавській області, регіональний координатор Всеукраїнської програми Ментального здоров’я, Голова Ради з питань ВПО при Полтавській ОВА та представники громадських організацій, які опікуються питаннями підтримки цивільного населення. Керівником визначено заступника начальника ОВА Володимира Василенка.

Джерело: Полтавська ОВА.

Advertisement

Окрім загальної взаємодії членів Коордцентру, в його структурі утворено три робочі групи (склад яких буде оновлено на черговому засіданні), відповідно до цільових груп постраждалого населення та пріоритетних завдань, а саме:

Робоча група з питань Захисників і Захисниць України (координація надання допомоги ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

Робоча група з питань внутрішньо переміщених осіб;

Робоча група з питань ментального здоров’я.

Загальний принцип, яким Коордцентр користується в роботі це комплексність, системність та послідовність в проведені аналізу, координації, забезпечення виконанні та отриманні результату.

Важливим аспектом підтримки цивільного населення, є залучення міжнародної підтримки. З метою загальної координації отримання гуманітарної допомоги та оперативного реагування на нагальні потреби внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в області налагоджено роботу з понад 30 міжнародними гуманітарними, донорськими організаціями та проектами міжнародно-технічної допомоги.

З оновленим складом Ви можете ознайомитись на відповідному розділі порталу ОВА за посиланням.

Офіційні ресурси Координаційного центру: Сторінка в Facebook Координаційного центру, Telegram канали: #Полтавщина_ветеранська – https://t.me/veteranpoda, #Полтавщина_для_ВПО – https://t.me/poltregion4idps.

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
17.02.2024 - 12:13:20
Privacy-Data & cookie usage: