Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/oleksandr-lemeshko-ta-anton-chubenko-provely-lektsiiu-dlia-studentiv/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Олександр Лемешко та Антон Чубенко провели лекцію для студентів

Олександр Лемешко та Антон Чубенко провели лекцію для студентів

На базі Полтавської обласної ради провели виїзне заняття для студентів Полтавського державного аграрного університету, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та перший заступник начальника Полтавської облради Олександр Лемешко розповіли студентам про роботу облвійськадміністрації та обласної ради.

Заступник начальник Полтавської ОВА поінформував про повноваження ОВА в умовах воєнного стану та про співпрацю з громадськістю.

«Загалом передбачено майже пів сотні повноважень, які покладені на ОВА. Зокрема, облвійськадміністрація в умовах воєнного стану має повноваження складання, внесення змін та затвердження місцевого бюджету, а також забезпечення його виконання. Адже у мирний час обласний бюджет ухвалює обласна рада. І це головна відмінність. Безпосередньо, бюджет ухвалюється за тими програмами, які були прийняті облрадою», – зауважив Антон Чубенко.

Перший заступник Полтавської облради зазначив, що в умовах воєнного стану ОВА та облрада намагаються працювати як єдиний механізм.

«Обласна рада на сьогодні, фактично, є органом, який допомагає облвійськадміністрації реалізовувати функції. В умовах воєнного стану можливості облради дещо обмежені. Тому підтримуємо ОВА, проводимо постійні комісії, консультації. Загалом намагаємося бути одним механізмом для того, щоб забезпечувати життєдіяльність області та допомагати ЗСУ», – наголосив Олександр Лемешко.

Під час виїзного заняття студентам також розповіли про розвиток ветеранської політики, медичної, соціальної сфер, розширення мережі ЦНАПів та програми інформатизації в області.

Перейти до вмісту