Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/na-viyni-z-rosiianamy-zahynuv-viyskovyy-z-kobeliatskoi-hromady/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На війні з росіянами загинув військовий з Кобеляцької громади

На війні з росіянами загинув військовий з Кобеляцької громади

4 лютого відбудеться прощання із Михайлом Олександровичем Сабадирем. Чоловік був військовослужбовцем ЗСУ та жителем міста Кобеляки.

Джерело: сайт Кобеляцької територіальної громади.

Сабадир Михайло Олександрович народився 1 жовтня 1972 року. По закінченню Кобеляцької загальноосвітньої школи № 1 здобував професію трактористу у тодішньому СПТУ № 43.

Проходив військову строкову службу у танкових військах. По закінченню якої працював на Кобеляцькому цегельному заводі.

24 лютого 2022 року був призваний захищати рідну землю Третім відділом Полтавського РТЦК та СП. Під час виконання бойового завдання під Бахмутом отримав контузію, яка призвела до втрати слуху. Медичною комісією було прийнято рішення про списання з військової служби. Та Михайло Олександрович добровільно залишився у частині. Долучився до ремонту військової техніки, зосереджуючись зокрема на танках. З часом знову повернувся на передові лінії фронту, де був кулеметником стрілецького взводу. Разом з побратимами визволяв Оріхове, Роботине та інші населені пункти України.

“Завжди з посмішкою та безвідмовний. Добрий, щирий та готовий прийти на допомогу. Полюбляв тварин. Особливо зачіпали його серце безпритульні. Найулюбленішими з тварин були коти. Можливо, саме тому ми призвичаїлись називати наших захисників “котиками”, які, попри свою силу духу і військові випробування залишаються милосердними”, – йдеться у повідомленні.

Під час виконання бойового завдання по захисту територіальної цілісності та суверенітету України внаслідок скиду ворожого дрона 11 січня 2024 року Сабадир Михайло Олександрович загинув.


Перейти до вмісту