Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/na-poltavshchyni-za-misiats-pratsevlashtuvalycia-mayzhe-tysiachu-bezrobitnykh/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині за місяць працевлаштувалиcя майже тисячу безробітних

На Полтавщині за місяць працевлаштували майже тисячу безробітних

Протягом січня 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 8 тисяч громадян, які шукали роботу, з них понад 6 тисяч мали статус зареєстрованого безробітного.

Джерело: Полтавська ОВА.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 949 громадян. Це четверте місце в країні, зокрема 455 осіб у статусі безробітного.

“Для зменшення професійного дисбалансу та забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами 209 безробітних проходили професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості та 76 особам видали ваучер для підвищення конкурентоздатності.

Крім того, 469 осіб залучені до виконання суспільно корисних робіт в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» (п’ятий показник в країні) та 13 осіб забезпечено тимчасовою зайнятістю у формі громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру”, – йдеться у повідомленні.

З початку 2024 року в межах реалізації урядової програми стимулювання роботодавців шляхом надання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб до 21 роботодавця регіону працевлаштовано 53 внутрішньо переміщені особи.

У ході реалізації урядового проєкту «єРобота» 30 осіб отримали мікрогрант на відкриття або розвиток власного бізнесу, що забезпечить створення в регіоні 56 нових робочих місць.

Більше того, 2 дружини учасників бойових дій отримали грант для ветеранів на створення або розвиток власного бізнесу та планують працевлаштувати 4 особи на створені робочі місця.

Під час реалізації експериментального проєкту щодо професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, обласним центром зайнятості направлено на профнавчання на базі Полтавського ЦПТО 35 осіб зазначених категорій. (перший показник в країні).

З початку року 5 роботодавцям регіону надано компенсацію фактичних витрат за облаштування (розумне пристосування) робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю на суму 245,9 тис. грн. (перше місце в Україні).


Перейти до вмісту