Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/na-poltavshchyni-70-simey-veteraniv-viyny-otrymaly-koshty-na-prydbannia-zhytla-volodymyr-vasylenko/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині 70 сімей ветеранів війни отримали кошти на придбання житла, – Володимир Василенко

На Полтавщині 70 сімей ветеранів війни отримали кошти на придбання житла, – Володимир Василенко

Полтавщина однією з перших в Україні створила відокремлений структурний підрозділ, який опікується ветеранами та їхніми родинами. Реалізація ветеранської політики спрямована на інтеграцію та допомогу захисникам і захисницям України при переході від військової служби до цивільного життя.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

“В області діють програма соціального захисту населення та обласна цільова програма, які передбачають заходи матеріальної адресної підтримки, медичного, освітнього, фізкультурно-спортивного спрямування. Реалізується пілотний проєкт соціального відновлення ветеранів із-поміж людей з інвалідністю внаслідок війни разом з членами їх сімей на базі санаторних закладів області. 70 сімей ветеранів війни Полтавщини отримали кошти для придбання власного житла на загальну суму 132 мільйони гривень”, – поінформував Володимир Василенко.

Також зазначив, що мають бути готові до соціалізації ветеранів і в громадах області.

“Ми скерували громади на розроблення та ухвалення цільових програм підтримки ветеранів війни, членів їх сімей. На сьогодні у 57 територіальних громадах затверджені такі цільові документи на загальну суму 195 млн грн”, – зауважив Володимир Василенко.

Підтримка ветеранів – це не лише соціальні послуги. В області реалізуються ініціативи, що сприяють фізичній реабілітації та психологічній підтримці ветеранської спільноти Полтавщини.

“У Полтаві на базі спорткомплексу “Акварена” запроваджено соціальні години для безкоштовного тренування та занять спортом військовослужбовців, ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни. В області діє центр “Ветеран”, де проводиться медична реабілітація на сучасному обладнанні та працюють мультидисциплінарні команди. З обласного бюджету спрямовуються кошти на надання послуги зубопротезування складних випадків захисникам з використанням дороговартісних сучасних матеріалів і технологій”, – розповів Володимир Василенко.

Заступник начальника ОВА зауважив, що Полтавщина є активною учасницею реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” та пілотного проєкту Мінветеранів із запровадження Інституту помічника ветерана.

“Нова ветеранська політика – це реабілітація, цифрові послуги, робота, навчання, житло. Це створення можливостей для всіх наших Героїв. І найголовніше – ми, на рівні області та громад, об’єднуємо зусилля, щоб допомогти нашим захисникам інтегруватися в суспільство”, – підсумував Володимир Василенко.

фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту