Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/na-poltavshchyni-37-zhinkam-prysvoily-pochesne-zvannia-maty-heroinia/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 37 жінкам присвоїли почесне звання “Мати-героїня”

На Полтавщині 37 жінкам присвоїли почесне звання “Мати-героїня”

Відповідно до Указу Президента України від 29 січня 2024 року № 33/2024 почесне звання “Мати-героїня” присвоїли 37 мешканкам Полтавської області.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Почесне звання “Мати-героїня”, яке є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною, присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених, та вклали вагомий особистий внесок у їх виховання, створили сприятливі умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Жінкам удостоєним почесного звання України “Мати-героїня” передбачена одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. У 2024 році сума такої винагороди складає 30 280 грн.

“Наразі органами соціального захисту вже сформована та направлена заявка до Міністерства соціальної політики України на суму 1,12 млн. грн для проведення виплати винагороди”, – зазначили у Полтавській ОВА.

Після надходження коштів з державного бюджету виплата винагороди буде проведена шляхом її перерахування на рахунок в установі банку, зазначений одержувачем або через відділення “Укрпошти” за місцем проживання одержувача.

фото: ілюстративне

Перейти до вмісту