Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/mynuloi-doby-vidbulosia-77-boyovykh-zitknen-rosiiany-ne-polyshaiut-sprob-otochyty-avdiivku-zvedennia-henshtabu/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень, росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, – зведення Генштабу

Минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень, росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, – зведення Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ надали оперативну інформацію щодо російського вторгнення на 06.00 3 лютого 2024 року. Розпочалася сімсот десята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 86 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 14 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 9 ворожих дронів.

Авіаційних ударів зазнали: Охрімівка, Бударки, Чорне, Вільхуватка, Іванівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Терни, Кліщіївка, Біла Гора, Олександропіль, Новокалинове, Очеретине, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області; Херсон, Саблуківка, Качкарівка, Республіканець, Червоний Маяк, Зміївка, Шляхове, Берислав, Миколаївка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.
В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку відбито 5 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 5 атак окупантів в районі Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки противника поблизу Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 29 атак ворога в районі Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку окупантів південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 3 атаки противника в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 7 безуспішних штурмових дій.

Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Впродовж минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 складах боєприпасів та 1 артилерійському засобу противника.

фото: Генштаб


Спецпризначенці ЦСО “А” СБУ за тиждень знищили 11 російських танків, 28 ББМ та 24 артсистеми

Спецпризначенці ЦСО “А” СБУ за тиждень знищили 11 російських танків, 28 ББМ та 24 артсистеми Спецпризначенці ЦСО «А» СБУ перетворили безліч російської техніки на купу металобрухту. Також ліквідували 194 російських окупантів. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби безпеки України. Лише за тиждень наші воїни вразили: 11 танків ▪️ 28 ББМ…

Уряд покращив механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів, – Шмигаль

Уряд покращив механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів, – Шмигаль Кабінет міністрів України 2 лютого ухвалив постанову, яка покращує механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Джерело: Урядовий портал. “Одне із ключових завдань в економічній сфері на цей рік — збільшення іноземних інвестицій в Україну….

Минулої доби росіяни обстріляли 130 населених пунктів та 58 об’єктів інфраструктури

Минулої доби росіяни обстріляли 130 населених пунктів та 58 об’єктів інфраструктури За інформацією Ситуаційного центру Міністерства оборони України, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 12 областей України. Джерело: Military Media Center. Загалом з різних видів озброєння – міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, ЗРК, тактична авіація – були атаковані 130…

росіяни атакували “шахедами” підстанцію “Укренерго” : у Кривому Розі застосували графіки відключень світла

росіяни атакували “шахедами” підстанцію “Укренерго” : у Кривому Розі застосували графіки відключень світла У ніч на 3 лютого росіяни втрете завдали удару “шахедами” по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині. Через обстріли та падіння обломків БпЛА постраждало обладнання  підстанції НЕК “Укренерго” та дві високовольтні повітряні лінії. Наразі у Кривому Розі та…

Сили ППО вночі знищили 9 “шахедів”, якими росіяни атакували Україну

Сили ППО вночі знищили 9 “шахедів”, якими росіяни атакували Україну У ніч на 3 лютого 2024 року противник атакував 14-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – рф., Чауда – Крим та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Бєлгородської обл. – рф. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил…

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів, 13 ББМ т 10 танків противника: втрати росіян

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів, 13 ББМ т 10 танків противника: втрати росіян Протягом минулої доби українські військові знищили 880 російських окупантів, 10 танків, 13 бойових броньованих машин, 26 артсистем та 15 БПЛА. У Генеральному штабі ЗСУ оновили дані про загальні бойові втрати росіян на сімсот десяту добу…

В Україну прибули ще дві системи ППО, які збивають усе, – звернення Володимира Зеленського

В Україну прибули ще дві системи ППО, які збивають усе, – звернення Володимира Зеленського Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Провів Ставку. Сьогодні – дуже сфокусовано на питаннях фронту, забезпечення фронту, фортифікації, захисту наших енергетичних мереж. Є хороші результати. Зокрема, українське виробництво дронів – постійне нарощування. Чіткий план на…

На Авдіївському напрямку Cили оборони відбили 29 атак росіян, – зведення Генштабу

На Авдіївському напрямку Cили оборони відбили 29 атак росіян, – зведення Генштабу Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію станом на 18.00 02.02.2024 щодо російського вторгнення. Противник і надалі продовжує вести загарбницьку війну. Незважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо повної окупації України, ігнорує закони та звичаї війни, використовує…

Німеччина прийняла держбюджет: 7,6 млрд євро виділено на військову допомогу Україні

Німеччина прийняла держбюджет: 7,6 млрд євро виділено на військову допомогу Україні 2 лютого Бундестаг ухвалив у другому та третьому читанні державний бюджет на 2024 рік. За рішення проголосували 388 парламентаріїв з правлячої коаліції, проти виступили 279 депутатів. Новий бюджет передбачає витрати у розмірі 476,81 млрд євро, при чистих запозиченнях на…

ЦПД розвінчує фейковий лист від СБУ посольству України в Німеччині

ЦПД розвінчує фейковий лист від СБУ посольству України в Німеччині У мережі поширюється фото листа, нібито від Служби безпеки України (СБУ) до Посольства України в Німеччині. У ньому йдеться про вимогу надати відомості про всіх повнолітніх чоловіків, які беруть участь у мітингах, для подальшого відправлення до територіальних центрів комплектування та…

Україна і Канада створюють коаліцію для повернення українських дітей, яких вивезла рф

Україна і Канада створюють коаліцію для повернення українських дітей, яких вивезла рф Канада та Україна оголосили про започаткування нової міжнародної коаліції з повернення українських дітей, яких примусово вивезли з окупованих територій під час війни. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі під час візиту до Києва. “Важливість повернення…

Новий законопроєкт прибере людський фактор з процесу визначення митної вартості авто, – Федоров

Новий законопроєкт прибирає людський фактор з процесу визначення митної вартості авто, – Федоров Комітет Ради з фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт № 10380. Ним передбачено полегшення розмитнення авто у Дії. Джерело:  віцепрем’єр-міністр України Михайло Федоров у Telegram. “Основне — він прибирає людський фактор з процесу визначення митної вартості…

Заяви ворога про взяття Богданівки на Бахмутському напрямку не відповідають дійсності

Заяви ворога про взяття Богданівки на Бахмутському напрямку не відповідають дійсності На Бахмутському напрямку українські захисники ведуть запеклі бої з російськими окупантами. Ситуація в цьому районі залишається складною та динамічною, адже ворог не полишає спроб захопити ключові населені пункти. Полковник Сергій Сідорін, командир батальйонно-тактичної групи 4-ї БрОП НГУ, в ефірі…

В Україну повернули ще чотирьох дітей з окупованих територій, – Кулеба

В Україну повернули ще чотирьох дітей з окупованих територій, – Кулеба У п’ятницю, 2 лютого, Україні вдалося повернути ще 4 дітей з тимчасово окупованих рф територій. Про це повідомив виконавчий директор організації Save Ukraine, ексуповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба у Telegram. “Іще 4 дітей з окупованої частини Запорізької…

СБУ арештувало нерухомість Олега Царьова на майже пів мільярда грн

СБУ арештувало нерухомість Олега Царьова на майже пів мільярда грн Завдяки діям Служби безпеки України затримано майнові активи колишнього народного депутата Олега Царьова, якого вважають причетним до фінансування збройної агресії Російської Федерації. Джерело: Служба безпеки України. Суд арештував нерухомість, включаючи квартиру в центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині та…

Сергій Наєв показав, як оператори дронів-розвідників “досліджують” позиції окупантів на Північному напрямку

Сергій Наєв показав, як оператори дронів-розвідників “досліджують” позиції окупантів на Північному напрямку Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв показав кадри роботи операторів дронів-розвідників на Північному напрямку. Відео Сергій Наєв опублікував у Facebook. “Безпілотні літальні комплекси – це не тільки очі, але й жала операторів командування Сил спеціальних операцій….

Минулої доби росіяни атакували 146 населених пунктів та 107 об’єктів інфраструктури

Минулої доби росіяни атакували 146 населених пунктів та 107 об’єктів інфраструктури За інформацією Ситуаційного центру Міністерства оборони України, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України. Джерело: Military Media Center. Загалом з різних видів озброєння – міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, ЗРК, тактична авіація – були атаковані 146…

“Здавав” українців на російських блокпостах: СБУ затримала чергового бойовика

“Здавав” українців на російських блокпостах: СБУ затримала чергового бойовика Співробітники Служби безпеки викрили особу, яка співпрацювала з російськими військами під час окупації частини Миколаївщини. Джерело: СБУ. Фігурантом виявився житель Снігурівщини, який, після захоплення території, допомагав окупантам перевіряти місцевих жителів, які намагалися виїхати на територію, що залишилась під контролем України. “Зловмисник…

На Луганщині рашисти мобілізували до своєї армії 250 студентів, – ОВА

На Луганщині рашисти мобілізували до своєї армії 250 студентів, – ОВА У тимчасово окупованому Луганську окупанти призвали до своєї армії 250 студентів університету імені В. Даля, повідомила Луганська обласна державна адміністрація. Джерело: Луганська обласна державна адміністрація у Facebook. Після так званих “виборів” у “ЛНР”, окупанти повідомляли про виконання вказівок Кремля…

росіяни за добу випустили по Херсонщині 1606 снарядів: є загиблі та поранені

росіяни за добу випустили по Херсонщині 1606 снарядів: є загиблі та поранені За минулу добу противник здійснив 279 обстрілів, випустивши 1606 снарядів, із застосуванням артилерії, мінометів, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації. Джерело: начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram. “По місту Херсон ворог спрямував 26 снарядів. російські військові поцілили у…

росіяни обстріляли одну з підстанцій “Укренерго” на Дніпропетровщині

росіяни обстріляли одну з підстанцій “Укренерго” на Дніпропетровщині У ніч на 2 лютого російські окупанти атакували дронами південні та центральні області України. Є пошкодження на одній з підстанцій НЕК “Укренерго”. Про це повідомили у Telegram-каналі НЕК “Укренерго”. У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі. Фахівці “Укренерго” та ДСНС…

Фейк роспропаганди: США готуються до поразки України – столицю перенесуть до Львова

Фейк роспропаганди: США готуються до поразки України – столицю перенесуть до Львова Російські пропагандистські канали поширюють дезінформацію про те, що США нібито готуються до поразки України у війні з Росією, а український уряд планує евакуюватися з Києва до Львова. Цю брехню розтиражували деякі Telegram-канали, посилаючись на статтю в нібито авторитетному…

Вночі 2 лютого росіяни атакували Україну 24 дронами-камікадзе, 11 з них збито

Вночі 2 лютого росіяни атакували Україну 24 дронами-камікадзе, 11 з них збито Вночі на 2 лютого 2024 року російські окупанти здійснили чергову атаку на Україну, використовуючи 24 ударні безпілотники типу “Shahed-136/131”. Дрони запускалися з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ на території Росії та Чауда в окупованому Криму. Про це повідомляють Повітряні Сили…

Окупанти втратили за добу 830 осіб, 19 ББМ та 46 артсистем, – Генштаб

Окупанти втратили за добу 830 осіб, 19 ББМ та 46 артсистем, – Генштаб Протягом минулої доби на фронті відбулося 63 бойових зіткненя. За повідомленням Генштабу ЗСУ Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.02.24 орієнтовно склали: особового складу: близько 387060 (+830) осіб; танків: 6331 (+9) одиниць; бойових броньованих машин: 11792…

Протягом минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення, росіяни безуспішно атакують на Авдіївському та Херсонському напрямках, – Генштаб

Протягом минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення, росіяни безуспішно атакують на Авдіївському та Херсонському напрямках, – Генштаб Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 06.00 02 лютого 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 63 бойових зіткнень. Загалом…

Рішення Євросоюзу про 50 млрд євро для України означає, що українці мають фінансові гарантії для соціальної стабільності, – звернення Володимира Зеленського

Рішення Євросоюзу про 50 млрд євро для України означає, що українці мають фінансові гарантії для соціальної стабільності, – звернення Володимира Зеленського Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Продовжуємо цей тиждень хорошою динамікою для України – подіями, які додають державі сил. Сьогодні – довгоочікуване рішення Євросоюзу: 50 мільярдів євро для України. Програма…

Сили оборони відбили 20 російських атак на Авдіївському напрямку, – зведення Генштабу

Сили оборони відбили 20 російських атак на Авдіївському напрямку, – зведення Генштабу У Генеральному штабі СУ надали оперативну інформацію щодо російського вторгнення на 18.00 01.02.2024. Триває сімсот восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Противник і надалі продовжує вести загарбницьку війну. Незважаючи на значні втрати, не відмовляється…

Посилення українського оборонно-промислового комплексу: Уряд ухвалив три постанови

Посилення українського оборонно-промислового комплексу: Уряд ухвалив три постанови 1 лютого Уряд затвердив нові постанови щодо боєприпасів, дронів і оборонних закупівель. Вони сприятимуть посиленню українського оборонно-промислового комплексу. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Джерело: Урядовий портал. Зокрема, затверджено документ про дерегуляцію виробництва боєприпасів. “Поширюємо експериментальний проект з виробництва боєприпасів до безпілотників…

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти жіночої військової форми

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти жіночої військової форми 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська. У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації. Про це повідомили у Міноборони. Костюми виготовляють у…

У більш ніж 4 000 відділеннях Укрпошти доступні LED-лампи для обміну

У більш ніж 4 000 відділеннях Укрпошти доступні  LED-лампи для обміну Рік тому в Україні розпочала роботу всеукраїнська програма з обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та підтримана Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Наразі проєкт вийшов на фінішну пряму. Для обміну ще доступно 10%…

Перейти до вмісту