Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/molod-poltavy-stvoryla-bezkoshtovnyy-anhlomovnyy-klub/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Молодь Полтави створила безкоштовний англомовний клуб

Молодь Полтави створила безкоштовний англомовний клуб

Учасники програми UPSHIFT реалізували свою мрію – створили у Полтаві безкоштовний англомовний клуб для молоді «RED Калина English speaking club». Там на зручних пуфах та з чашкою кави або чаю слухатимуть музику, переглядатимуть фільми, гратимуть в ігри та спілкуються англійською мовою.

UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб перетворити свої ідеї на соціально важливі проєкти.

Володимир Глушка, Іван Гнилосир, Ірина Карюк, Василь Нагірний та Олександра Єфанова познайомились два роки тому. Ідея щодо створення англомовного клубу виникла у друзів наприкінці осені 2023 року, коли зустріли у соцмережі чергове англомовне відео та не змогли розібрати, про що там мова.

«За кілька днів після цього побачили в інтернеті інформацію про набір у програму UPSHIFT у Полтавській області. Подались з ідеєю щодо підвищення рівня англійської мови серед молоді Полтави та потрапили у десятку тих, хто отримав підтримку та ресурси на реалізацію власного проєкту», –  розповідає представник команди “RED Калина” Василь Нагірний.

Учасники команди зазначають, що знання англійської мови розширюють можливості молоді та підвищують попит на ринку праці. Формат саме розмовного англомовного клубу апшифтери обрали після проведення опитування серед молоді Полтави.

«Статистика показала нам, що 70 % з опитаних хочуть вивчати мову, але не мають можливості чи мотивації. У навчальних закладах нудно подають інформацію, а якщо говоримо про якісно – це дуже дорого», –  говорить Олександра Єфанова.

Подолати цю проблему команда вирішила теплою атмосферою та заохоченням школярів та студентів міста.

«Ми переговорили з керівницею кав’ярні «Благо Кава» у Полтаві, і нам сказали, щоб приходили та робили. А також тут дуже затишно та атмосферно», – пояснює Ірина Карюк.

«Це буде ком’юніті, де кожен зможе висловити свою думку, де за чашкою кави чи чаю ми будемо говорити на різні тематики, будемо спілкуватися та з користю і весело проводити свій час», –  додає Олександра.

Наприкінці лютого команда провела відкриту презентацію «RED Калина English speaking club». А з початку березня – повноцінно запускає зустрічі розмовного клубу.

«Ми крок за кроком йдемо до мети – щоб молодь підвищувала свій рівень розмовної англійської. У нас є крута модераторка, яка зможе їм у цьому допомогти, адже буде на одній хвилі та з однієї вікової категорії.  І ми запрошуємо молодь у безпечний та комфортний простір – це найголовніше», – підсумовує Олександра Єфанова.

Довідково:
У Полтавській області програму UPSHIFT реалізує ГО «Нова Полтава» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді в Полтавській та Сумській областях за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Перейти до вмісту