Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/fakhivtsi-robochoi-hrupy-prozorist-i-pidzvitnist-analizuiut-zakupivli-khliboproduktiv-u-poltavskiy-hromadi/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Фахівці робочої групи “Прозорість і підзвітність” аналізують закупівлі хлібопродуктів у Полтавській громаді

Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» аналізують закупівлі хлібопродуктів у Полтавській громаді

Ризики порушення законодавства у сфері публічних закупівель і завищення цін на продукцію. Такі зауваження фахівців робочої групи «Прозорість і підзвітність» до тендеру Полтавської громади щодо поставки хлібопродуктів, свіжовипечених хлібобулочних і кондитерських виробів.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Telegram.

«Аудитори продовжують моніторинг. Попередньо вбачають ризики порушення законодавства, наслідком яких може бути зобов’язання із розірвання договору. Щоб з’ясувати всі обставини, проводять детальну перевірку й на наступному засіданні нададуть висновки», – зазначив Філіп Пронін.

Податківці звернули увагу на можливе завищення цін на продукцію. Підприємство, з яким замовник уклав договір, є посередником. Ці товари воно не виготовляє, а купує в хлібокомбінату. З останнім можна було би напряму укласти контракт і таким чином зменшити вартість.

«Фахівці акцентували, що білий хліб комбінат продає по 22 грн/кг, а в підприємства-переможця купуватимуть по 35 грн/кг. Це при тому, що останнє торгувало протягом року зазначеною продукцією в середньому по 27 грн/кг. Тож націнка в 1,6 разу саме на білому хлібі, – зауважив Філіп Пронін. –Податківці рекомендували замовнику звернути увагу на цю інформацію. Вона може стати підставою для перегляду договору».

Наступного засідання розгляд питання продовжать.


Перейти до вмісту