Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/do-dnia-sprotyvu-okupatsii-krymu-u-politekhnitsi-tryvaie-vystavka-tistol-krym/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До Дня спротиву окупації Криму – у політехніці триває виставка “Тістол-Крим”

До Дня спротиву окупації Криму – у політехніці триває виставка “Тістол-Крим”

У Полтавській політехніці до Дня спротиву окупації Криму відкрилась виставка відомого українського художника Олега Тістола “Тістол-Крим”.

Як повідомили у політехніці, експозиція складається з 20 авторських малюнків найвідомішої гори Криму – Ай-Петрі. Це роботи з циклу, який налічує майже 300 полотен, створених художником від початку повномасштабного вторгнення.

За словами Олега Тістола, ця серія картин стала для нього своєрідною арттерапією. У верхній частині композиції зображена гора – могутній символ з містичним значенням, знизу – земля, яку символізують розмаїттям візерунків, виконаних авторською технікою з використанням тюлі.

Першими відвідувачами виставка стали науковці і студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Вернісаж відвідали почесні гості – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, український художник, автор живопису, графіки, інсталяцій, скульптур, перформансів, один із представників «Нової української хвилі», співзасновник та учасник творчого об’єднання «Нацпром» Микола Маценко, українська актриса, співачка, радіо- та телеведуча, заслужена артистка України, акторка Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, співзасновниця гурту «Курбаси» Наталія Рибка-Пархоменко, заступниця директорки Департаменту культури та туризму Полтавської обласної військової адміністрації Лілія Федорченко.

Деякі з робіт художник презентував на виставці вперше: велике полотно «Ай-Петрі», картину з ялтинським сюжетом «Пальма-Київстар», натюрморт з херсонським і донецьким артефактом, автопортрет тощо.

Відвідати виставку можна до 10 квітня. Вхід вільний за обов’язковою реєстрацією за телефоном (050) 199 48 04 (Тетяна Зіненко).

Олег Тістол – один з найвідоміших українських художників сучасності. Його роботи неодноразово представлялися на провідних світових бієнале сучасного мистецтва, продаються на аукціонах Bonhams, Christie’s, Phillips, Sotheby’s. Також його роботи зберігаються в музеях та приватних колекціях України та за кордоном.

Виставка “Тістол-Крим” – це не просто експозиція картин, це можливість доторкнутися до української культури, відчути біль втрати і тугу за рідною землею, але й водночас надію на повернення.

 

 

 

 


 

Перейти до вмісту