Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/daniia-vydilyt-ukraini-1-8-mlrd-ievro-u-2024-ta-8-5-mlrd-u-nastupni-roky/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Суспільство Україна 

Данія виділить Україні 1,8 млрд євро у 2024 та 8,5 млрд у наступні роки

Україна і Данія співпрацюватимуть у сфері безпеки

Президент України разом з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між обома країнами.

Джерело: Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у Facebook.

Він наголосив, що у 2024 році підтримка від Данії складатиме принаймні 1,8 млрд євро. Додатково, Данський Фонд для підтримки України виділив 8,5 млрд євро на період з 2023 по 2028 роки.

Угода з Данією передбачає чітку підтримку майбутнього вступу України до Європейського Союзу та НАТО, сприяння у проведенні реформ, співпрацю в галузі оборонної промисловості, розвідки, кібербезпеки та відновлення країни. Крім того, угода стосується питань санкцій та відповідальності агресора.

Данія, яка є співголовою Коаліції військово-повітряних сил (AFCC) та учасником Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, підтримуватиме усі заходи щодо підтримки F-16 через AFCC, надаючи винищувачі, боєприпаси, тренажери та навчання, а також забезпечуючи довгострокове обслуговування та створюючи необхідні умови в Україні.

фото: Офіс Президента України.


Перейти до вмісту