Чи доцільне експертне дослідження транспортного засобу перед його придбанням

Новини Полтавщини

schedule
2024-02-02 | 11:26h
update
2024-02-02 | 11:27h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 
Чи доцільне експертне дослідження транспортного засобу перед його придбанням
Чи доцільне експертне дослідження транспортного засобу перед його придбанням

Продаж або купівля автомобіля може бути пов’язана з великим ризиком. Щороку багато українців потрапляють в неприємну ситуацію через шахраїв, які використовують різні хитрощі, щоб ошукати клієнта.

Тому експерти Полтавського НДЕКЦ МВС вважають за доцільне постійно інформувати населення, як не стати власником підроблених документів або транспортних засобів з підробними номерами агрегатів. Та відповідно не втратити час, гроші та нерви.

Під час проведення криміналістичного дослідження транспортних засобів з метою їх подальшої перереєстрації експерти Полтавського НДЕКЦ МВС за минулий рік виявили 49 транспортних засоби з підробними ідентифікаційними номерними позначеннями агрегатів.

А вже за перший місяць поточного року – 2 транспортні засоби (КАМАЗ 5511, AUDI Q5), під час досліджені яких було встановлено зміни номерного позначення двигуна кримінального характеру, у вигляді демонтажу таблички з номерним позначенням та спилювання номерного позначення двигуна відповідно.

Advertisement

Експерти радять автомобілістам перед придбанням автотраспорту звертатися до фахівців Експертної служби МВС, які в ході дослідження перевірять ідентифікаційні номери і реєстраційні документи, встановлять відсутність чи наявність ознак пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів.

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
02.02.2024 - 11:30:18
Privacy-Data & cookie usage: