Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/apple-ipad-pro-12-9-abo-macbook-air-m2-chy-mozhna-ikh-porivniuvaty/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:

Apple iPad Pro 12.9 або MacBook Air M2: чи можна їх порівнювати

Apple iPad Pro 12.9 або MacBook Air M2: чи можна їх порівнювати

R

Планшет і ноутбук. На перший погляд, це абсолютно різні пристрої. Але справа міняється, якщо ми говоримо про продукцію Apple. Як відомо, цей бренд просуває власну екосистему, в якій ідеально співіснують і доповнюють один одного такі різні пристрої як, наприклад, смартфони iPhone, смарт-годинники Apple Watch, бездротові навушники AirPods та персональні комп’ютери iMac. Планшети iPad і ноутбуки MacBook також є органічною складовою цієї системи.

iPad Pro 12.9 та MacBook Air M2 13” – у чому вони схожі

Перша і основна схожість – обидва девайси створені для активних людей. Тому вони є портативними та мобільними. Вага планшета iPad Pro 12.9 складає 685 грамів. MacBook Air M2 з екраном 13.6 дюйма важить трохи більше – 1.24 кг. Але за своїми габаритами вони також досить схожі, тому їх можна з легкістю брати з собою на лекції, в офіс чи у подорожі.

Інша спільна риса – процесор. Планшет Apple iPad Pro 2022 року працює під управлінням системи на кристалі Apple M2. Вона ж встановлена й в ультрабуки серії MacBook Air M2. Це дійсно видатний процесор:

  • 8-ядерний основний обчислювальний блок CPU;
  • графічний прискорювач Apple GPU складається з десяти ядер;
  • 16-ядерний нейронний прискорювач Neuro Engine, який застосовується для ширшого використання функцій штучного інтелекту.

 

Система підтримує 8 Гб оперативної пам’яті. А тактова частота сягає 3.5 ГГц. Цього цілком достатньо для вимогливих програм та ігор. Отже, друга спільна риса – MacBook Air 2022 та iPad Pro 12.9 оснащені одним і тим самим процесором.

Третій момент – дисплеї. Вони приблизно однакові. iPad Pro має 12.9 дюймовий екран з наступними характеристиками:

  • IPS панель з LED-підсвічуванням;
  • роздільна здатність Liquid Retina 2732 x 2048;
  • максимальна яскравість 1600 ніт;
  • підтримка фірмових технологій Apple – TrueTone та ProMotion;
  • широке колірне охоплення P3.

 

У MacBook Air екран трохи більший, а ось пікова яскравість нижча – 500 Ніт. Також є підтримка технологій для оптимізації зображення та адаптації колірної температури. Тип дисплея також Liquid Retina, хоча роздільна здатність дещо нижча – 2560 x 1664. Така різниця є зрозумілою, адже користувач зазвичай намагається дотримуватися певної дистанції від екрана ноутбука.

Що купити: iPad Pro 12.9 чи MacBook Air M2

Звісно, між пристроями є певні відмінності. Наприклад, планшети традиційно мають сенсорний екран. До того ж iPad Pro підтримує роботи зі стилусом Apple Pencil другого покоління. Вартість iPad Pro 12.9 знаходиться в діапазоні від 63 до 117 тисячі гривень. Ціна залежить від певних факторів:

  • обсяг внутрішнього сховища – від 128 Гб до 2 Тб;
  • підтримка стільникового зв’язку LTE/5G.

 

За бажанням iPad Pro можна використовувати і як ноутбук. Але для цього доведеться окремо купувати бездротову клавіатуру Magic Keyboard та мишку Magic Mouse. MacBook Air M2  обійдеться покупцю дещо дешевше – від 53 до 73 тисяч гривень.

Обидва пристрої створені для роботи, активності, спілкування та розваг без обмежень. З огляду на характеристики потужного процесора їх можна застосовувати для виконання професійних задач, обробки графіки чи звуку. Кожен тип пристроїв має власну аудиторію покупців. Якщо на перше місце ставите мобільність – iPad Pro стане кращим варіантом. Macbook Air M2 коштує дешевше, але також демонструє визначні результати у порівняльних тестах.

 

 

 

 


Перейти до вмісту