Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/andriy-liubka-ta-vladymyr-arseniievych-vizmut-uchast-v-intelektualnykh-studiiakh-u-smart-prostori/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Культура Суспільство 

Андрій Любка та Владимир Арсенієвич візьмуть участь в «Інтелектуальних студіях у Смарт Просторі»

Андрій Любка та Владимир Арсенієвич візьмуть участь в «Інтелектуальних студіях у Смарт Просторі»

У неділю, 18 лютого, о 16:00 у Смарт Просторі проведуть зустріч із відомими письменниками, темою якої буде «Література та волонтерство».

Андрій Любка – один з найпопулярніших сучасних українських письменників, перекладач та есеїст, член Українського ПЕН. Пише поезію, коротку прозу та романи, перекладає із польської, сербської, хорватської, англійської. Знавець історії та культури Балкан. Популяризує українську культуру за кордоном, виступаючи на міжнародних майданчиках різних країн. Член Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Активний волонтер, який протягом війни передав у ЗСУ понад 230 автомобілів. Нагороджений медалями Головнокомандувача ЗСУ та Міністра оборони України.

Владимир Арсенієвич – сербський прозаїк, перекладач із англійської, публіцист. В Україні вийшов його найвідоміший сербський роман про війну на території колишньої Югославії – «У трюмі». Культову книжку, за яку Арсенієвича у 90-х роках називали голосом свого покоління, переклав саме Андрій Любка. 

Арсенієвич пережив війну і знає, яка це трагедія для людей, саме тому він збирає гуманітарну допомогу в Сербії для України. Від початку повномасштабного вторгнення він вже тричі привозив до України гуманітарний вантаж, а також автомобілі для наших медиків та воїнів. Цього разу Арсенієвич привіз зібрану допомогу для деокупованих територій Херсонщини.

Локація: Смарт Простір, Полтавська обл., смт Козельщина, вул. Остроградського, 79/11

Вхід вільний.

Також на  сторінці “Смарт Простору” у Фейсбук буде трансляція заходу.

«Інтелектуальні студії у Смарт Просторі» – спільний проєкт з PEN Ukraine.

Перейти до вмісту